Büyük İstanbul depremi: Naci Görür semtleri işaret etti!

Prof. Dr. Naci Görür, Silivri açıklarıyla Yeşilköy açıkları arasındaki Kumburgaz Fay Kolu'nda ve Adalar'ın güneyinde bulunan fay kolunda kilitlenme olduğunu ve bu fay hatlarının kırılması halinde 7.2 ile 7.5 arasında büyüklükte depremler olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin peşinden yeniden gündeme gelen Marmara Depremi hakkında merak edilenleri açıkladı.

Naci Görür, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzeyinde yani Silivri ile Yeşilköy arasında 7.2 – 7.5 arası depremin oluşması beklendiğini bildirdi.

"KUZEYDE OLUŞACAK DEPREM GÜNEYİ DE ETKİLEYECEK"

Naci Görür şu ifadeleri kullandı:

"Bu tür küçük depemlerin olması bizlere genel anlamda Marmara Bölgesi’nin bir gerilim altında olduğunu işaret edebilir. Biz büyük depremi Marmara Denizi’nin içerisinde Kuzey Anadolu Fayı’nın kuzey kolu üzerinde bekliyoruz. Yani 160 kilometre uzunluğundaki fay sisteminin içerisinde Adapazarı Körfezi’nden başlayıp Adapazarı’na kadar giden alan içerisinde bekliyoruz. Dolaysıyla biz Marmara Denizi’nin güneyinde bir deprem beklemiyoruz fakat kuzey kolunda beklediğimiz depremin Marmara Denizi’nin güneyini de etkileyeceğini düşünüyoruz.

İstanbul’da hep diyoruz minimum 7.2, maksimum 7.5 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. Kuzey Anadolu Fayı’nın kuzey kolu üzerinde. Özellikle Adalar Fayı ile Kumburgaz Fayı’nın kırılması ile bu boyuta ulaşacağını düşünüyoruz. Tekirdağ Fayı’nın daha önce kırıldığını hesap ederek bu fayın deprem oluşturmayacağını tahmin ediyoruz. Yani Silivri açıkları ile Tekirdağ açıkları arasında bir depremin olmayacağını düşünüyoruz. Silivri açıklarıyla Yeşilköy açıkları arasındaki Kumburgaz Fay Kolu’nda ve Adalar’ın güneyinde bulunan fay kolunda kilitlenmenin olduğunu ve ikisinin ayrı ayrı ya da birlikte kırılarak Marmara Bölgesi’nde 7.2 ile 7.5 arasında depremler üreteceğini düşünüyoruz." diyerek açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, "Silivri açıklarıyla Yeşilköy açıkları arasındaki Kumburgaz Fay Kolu’nda ve Adalar’ın güneyinde bulunan fay kolunda kilitlenmenin olduğunu ve ikisinin ayrı ayrı ya da birlikte kırılarak Marmara Bölgesi’nde 7.2 ile 7.5 arasında depremler üreteceğini düşünüyoruz" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Feyza Altun, hakim karşısına çıkıyor: İki ayrı kombinim var gözünüz bende olsun
Bu olay, mafyanın devlete karşı atağa geçtiğinin kanıtıdır
Erdoğan duyurdu: Oda ve borsa başkanları yeşil pasaport alacak
Ülkü Ocakları Başkanı, Zafer Partili ismi hastanelik edip ölümle tehdit etti
Uğur Dündar hakkındaki "Serdar Sertçelik" iddiasını yalanladı: Kumpas