Büyük Patlama! Akaryakıt Tankeri Patladı, 147 Can Kaybı

Nijerya'nın kuzeyindeki Jigawa eyaletinde akaryakıt taşıyan bir tanker, büyük bir patlama ile infilak etti. Facianın ardından yapılan açıklamalara göre, patlama sonucunda 147 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya'nın Jigawa eyaletinde korkunç bir akaryakıt tankeri felaketi yaşandı. Tankerin patlaması sonucu 147 kişi hayatını kaybetti.

Konuya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Jigawa Eyaleti Polis Sözcüsü Lawan Adamu, olayın Majiya bölgesinde, Kano-Hadeja kara yolunda meydana geldiğini belirtti. Adamu’nun verdiği bilgilere göre, akaryakıt yüklü tanker hızla seyrederken, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucunda devrildi.

Adamu, kazanın ardından yöre halkının devrilen tankerdeki akaryakıtı boşaltmaya çalıştığı sırada tankerin büyük bir patlamayla infilak ettiğini söyledi.

Nijerya Acil Durum Ajansı'nın (SEMA) Jigawa Eyaleti Genel Sekreteri Haruna Mairiga, patlama sonucu 147 kişinin yaşamını yitirdiğini doğruladı.

Majiya Bölge Başkanı Mahmud Sayyadi Ringim ise hayatını kaybeden 147 kişinin toplu bir mezara defnedildiğini açıkladı.

Yetkililer, olay yerine hemen itfaiye ve acil müdahale ekiplerinin gönderildiğini, patlamayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Öte yandan, ulusal basında yer alan haberlerde, patlamada 300'den fazla kişinin yaralandığı iddia edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.