Büyük restoran zinciri 42 şubesini kapatma kararı aldı

ABD'de uzun yıllardır faaliyet gösteren ünlü restoran zinciri, 42 şubesini kapatma kararı aldı. 7/24 açık olmasıyla tanınan bu restoran zincirinin şubelerinin, mali zorluklar nedeniyle kapatıldığı bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde uzun yıllar faaliyet gösteren ünlü restoran zinciri Shari’s Cafe and Pies, mali sıkıntılar nedeniyle 42 şubesini kapatma kararı aldı. 

Kuruluşu 1978 yılında Oregon'da gerçekleşen Shari’s, bir dönem yılda 48 bin yumurta, haftada 200 kilo et ve 50 bin dilim ekmek tüketiyordu. ABD'nin en büyük dokuzuncu aile restoran zinciri olarak bilinen Shari's, 2017'de 95 şubeye ulaşmıştı. Ancak son yıllarda mali zorluklar yaşayan zincir, artık ilk kurulduğu eyaletteki tüm şubelerini kapatma kararı aldı.

Shari’s'in bağlı olduğu şirketin yönetim kurulu üyesi Sam Borgese, çalışanlara gönderdiği e-postada, son 14 aydaki belirsiz iş ortamının zorluklarını aşmak için çaba harcayan tüm Shari's çalışanlarına teşekkür etti.

Restoran zincirinin Oregon eyaletine 900 bin dolardan fazla borcu olduğu ve birçok ödenmemiş fatura, vergi borcu ve tahliye bildirimleriyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Bu gelişmelerin ardından, zincir restoranın diğer şubelerinin California, Washington ve Idaho'da faaliyet göstermeye devam edeceği açıklandı.

Shari's Cafe and Pies, son dönemde kapanan birçok restoran zincirinden sadece biri. Örneğin, Pennsylvania'daki Victory Pig Pizza, 80 yılı aşkın sürenin ardından geçtiğimiz hafta kapanacağını duyurmuştu. Wyoming'deki bu sevilen mekan, yerel halk ve eski öğrencilerin buluşma noktasıydı.

Ayrıca, Manhattan'daki ünlü Fransız restoranı La Grenouille de eylül ayında kapanacağını açıklamıştı. Restoran sahibi, sosyal medyada "yeni maceralara yelken açmak" istediğini belirtmişti. Aynı dönemde, Seattle'da 2003'ten beri hizmet veren ve ünlü şef Anthony Bourdain'in de favorisi olan Mezcaleria Oaxaca da kapanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.