Büyük Sigorta Şirketi İflas Bayrağını Çekti: 3000 Müşteri Mağdur!

Dev yaşam sigortası şirketi FWU Life Insurance Lux iflasını açıkladı. Yaklaşık 300.000 müşterisi bulunan Alman ana şirket FWU Group’un daha önce iflas başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Lüksemburg merkezli yaşam sigortası şirketi FWU Life Insurance Lux, iflasını açıkladı. Şirketin yaklaşık 300.000 müşterisi bulunuyordu. Ana şirketi olan Alman finansal holding FWU AG, 19 Temmuz'da iflas başvurusunda bulunmuştu. Şirket, Temmuz ayının başında yeni iş kabul etmeyi durdurdu ancak mevcut poliçeler şimdilik devam edecek.

FWU Life Insurance Lux CEO'su Manfred Dirrheimer, "Mevcut durum büyük bir zorluk teşkil ediyor" diyerek, ekonomik koşullar ve büyük yatırımların FWU AG üzerindeki etkilerinin iflası kaçınılmaz hale getirdiğini belirtti.

Aşırı borcun nedeni olarak, sigortacının sunduğu prim tutma garantileri gösterildi. Lüksemburg sigorta denetim otoritesi, bir ödeme yasağı koydu ve şu anda hiçbir müşteri parasını alamıyor. Almanya'daki binlerce poliçe sahibi de bu iflastan etkilendi.

FWU AG, yaklaşık 420 kişiyi istihdam ediyor ve dünya çapında on şubesi bulunuyor. Grubun Avrupa'da yaklaşık 285.000 müşterisi ve toplam 9 milyar avro primi var. İflas yöneticisi Willrodt, şirketin ticari faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti ve tüm yeniden yapılandırma seçeneklerini inceleyerek uzun vadeli bir çözüm bulmaya çalışacaklarını ifade etti.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.