Büyükçekmece'de Sokak Köpekleri Artık Güvenlik Görevi Üstleniyor!

Büyükçekmece Belediyesi, sahipleri tarafından sokağa terk edilen köpekleri şantiye, fabrika ve atölyelere sahiplendirerek hem can dostlarına yeni yuvalar kazandırıyor hem de işletmelere güvenlik sağlıyor..

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde, sahipleri tarafından sokağa terk edilen sokak köpekleri, artık fabrikalar, depolar ve şantiyelerde güvenlik görevi üstleniyor. Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım ve tedavileri tamamlanan köpekler, gönüllülük esasıyla bölgedeki işletmelere sahiplendiriliyor. 12 Eylül 2024 tarihinde başlatılan sahiplendirme projesine ilgi giderek artıyor; bugüne kadar 176 köpek yeni ailelerine kavuştu.

Büyükçekmece Belediyesi, Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde binlerce sahipsiz hayvana bakım ve tedavi hizmeti sunuyor. Yeni projede, sahipleri tarafından sokağa bırakılan cins köpekler, bakım ve tedavi süreçlerinin ardından fabrikalar, şantiyeler, lojistik firmaları ve atölyelere sahiplendiriliyor. İşletmeler, belediyenin web sitesi üzerinden seçtikleri köpekleri talep edebiliyor. Gelen talepler üzerine randevu ile işletmelere ziyaret eden belediye yetkilileri, uygun şartları taşıyan işletmelere köpekleri protokolle teslim ediyor. Sokaklarda yaşam mücadelesi veren 176 cins köpek, artık yeni yuvalarında hem bekçilik yapıyor hem de sağlıklı bir yaşam sürüyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Sokaktaki köpeklerin ve kedilerin sayısını azaltmak hedefimizdir. Bunların en iyi şekilde bakılması, sokak arkadaşlarımızın en iyi şekilde ağırlanması da insani görevimizdir. Büyükçekmece'deki sokak hayvanlarımız, bundan sonra yeni ailelerine daha yoğun şekilde kavuşacaklar. Hepsinde çip var; takipleri yapılacak. Çok sayıda atölye ve fabrika var. Her birini bu işe özendirerek sürekli görüşüyorum," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.