Büyüklerimizin Bir Bildiği Varmış: 90 Yaşındaki Türk Kadınları Uzun Ömrün Sırrını Verdi!

Manisa'nın Dadağlı Mahallesi'nde yaşayan 90 yaşındaki üç komşu, sağlıklı ve uzun ömrün sırrını açıkladı: Her gün tarhana çorbası içmek! 90 yılı aşkın süredir aynı tarifi uygulayan kadınlar, bu besinin uzun yaşamın anahtarı olduğunu söylüyor.

Türkiye'nin her evinde bulunan ve uzun yaşamın sırrı olarak bilinen tarhana çorbası, bu kez 90 yaşını gören Türk kadınlarının anlatımıyla dikkat çekiyor. Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi’nde yaşayan 90 yaşındaki üç komşu; Pakize Tosun, Ümmü Kılıç ve Ümmü Ergin, her sabah sofralarından eksik etmedikleri tarhana çorbasının, uzun ve sağlıklı yaşamlarının sırrı olduğunu dile getiriyorlar.

Her yaz, ev yapımı tarhanalarını birlikte hazırlayan bu üç dost, kışlık ihtiyaçlarını el birliğiyle karşılıyor. Tarhana yapımı ise oldukça zahmetli ve uzun bir süreç gerektiriyor. Pakize Tosun, tarhananın yapımında kırmızı biber, domates, tuz, soğan ve tarhana otu kullanıldığını ve bu karışımın bir ay gibi bir süre boyunca kurumaya bırakıldığını belirtiyor. Tarhana hazır olduktan sonra kış boyunca her sabah kahvaltıda tüketildiğini söyleyen Tosun, "Tarhana, sağlığımızı koruyan en önemli besin. Kışın tarhana çorbası içmeden güne başlamıyoruz" diye ekliyor.

"UZUN YAŞAMAK İSTEYEN TARHANA TÜKETSİN"

Tarhananın yalnızca lezzetiyle değil, besleyici özellikleriyle de uzun yaşamın sırrı olduğunu belirten 90 yaşındaki komşular, bu geleneksel Türk yemeğinin her yaşta tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle tarhana çorbasının, oruç açarken bile ilk tercihleri olduğunu belirten Tosun, "Uzun yaşamak isteyenler tarhana tüketsin" diyerek, sağlıklı ve uzun bir yaşamın formülünü paylaşıyor.

Manisa’dan gelen bu geleneksel tarif, uzun yaşam sırrını Japonlardan ya da Çinlilerden değil, kendi topraklarımızdaki bu değerli besinde saklıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.