Büyükşehir yatırımlarıyla AAT’den yararlanma oranı yüzde 60 arttı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde yaptığı yatırımlarla atıksu arıtma tesisi kapasitesini 199 bin 400 metreküp günden 319 bin 697 metreküp güne çıkararak 1 Milyon 700 bin kişiye hitap eder hale getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2014-2024 yılları arasında il genelinde altyapıya 2 milyar 566 milyon TL yatırım yaparak kanalizasyon ve arıtma tesislerini geliştirdi. Modern atıksu arıtma tesisleri ile Muğla'nın çevresel koruma ve gelecek için sürdürülebilirlik adına önemli adımlar attı. Bu yatırımlar sayesinde atıksu arıtma tesisi kapasitesi yüzde 60 artış gösterdi ve 1 milyon 700 bin nüfusa hizmet eder hale geldi.

GÜÇLÜ BİR ALTYAPI


Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde gerçekleştirdiği modernizasyon çalışmaları ile atık su arıtma tesislerinin kapasiteleri artırılarak Muğla'nın geleceği için güçlü bir altyapı oluşturuldu. Özellikle Bodrum'un en büyük arıtma tesisi olan Turgutreis İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin yanı sıra diğer tesislerin kapasiteleri de büyük ölçüde arttırıldı.

Bu modern tesislerde kullanılan membran biyoreaktörler (MBR) sistemi sayesinde ileri düzeyde arıtma yapılarak elde edilen su, yeşil alanların sulamasında kullanılabilecek kalitede olacak. Bu sayede atık suyun geri dönüşümü sağlanarak çevresel sürdürülebilirlik ve su kaynaklarının korunması hedefleniyor.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer Eşen ve Karadere bölgelerine paket arıtma tesisleri yaparak altyapı sorunlarına çözüm getirdi. Bu adımlarla Muğla'nın çevresel koruma ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı konusundaki önemli ihtiyaçları karşılanmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

İzmir'in önemli ilçelerinde gözlenen nüfus kaybıyla dikkat çekiyor: İşte sebebi
Ankara'nın gizli hazinelerinden biri yılların tarihine ev sahipliği yapıyor: Kimse bilmiyor!
İstanbul'da Benzin İstasyonu Operasyonu: 90 Milyon TL'lik Vergi Kaçağı Ortaya Çıktı
Galata Kulesi Altında Trafiği Kapatan Gruba Cezalar Yağdı: Toplamda 13,926 TL Para Cezası Kesildi!
DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı