BYD ve Huawei'den Tarihi Adım: Otonom Araç Teknolojisi İçin Güçlerini Birleştirdi

Çin'in önde gelen otomobil üreticilerinden BYD'nin alt markası Fang Cheng Bao, sürücü destek sistemleri konusunda teknoloji devi Huawei ile önemli bir anlaşma imzaladı. Bu stratejik işbirliği, otonom sürüş teknolojisinin geliştirilmesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

BYD'nin alt markası Fang Cheng Bao, Çin'in teknoloji devi Huawei ile akıllı sürüş teknolojileri alanında stratejik bir ortaklık kurdu. Shenzhen'de gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde, Fang Cheng Bao ve Huawei, akıllı sürüş teknolojileri üzerinde kapsamlı bir Ar-Ge işbirliği yürüteceklerini duyurdu. Bu ortaklık, iki şirketin akıllı sürüş teknolojilerindeki ilk işbirliği olarak dikkat çekiyor. Huawei'nin akıllı sürüş sistemini kullanacak ilk Fang Cheng Bao modeli ise, yakında piyasaya sürülecek olan Bao 8 off-road SUV olacak.

HUAWEI'NIN QIANKUN ADS 3.0 SISTEMI FANG CHENG BAO'NUN YENI MODELINDE

Bao 8, Huawei'nin Nisan ayında tanıttığı Qiankun ADS 3.0 sistemi ile donatılacak. Qiankun ADS 3.0, kent içi otonom sürüş (Navigate on Autopilot) gibi gelişmiş akıllı sürüş özelliklerini barındırıyor. Bu sistem, ilk olarak Huawei'nin Beijing Otomotiv Grubu (BAIC Group) ile ortak geliştirdiği Stelato S9 sedan modelinde kullanılmıştı.

OFF-ROAD ARAÇLARI İÇIN ÖZEL AKILLI SÜRÜŞ ÇÖZÜMÜ

Fang Cheng Bao, Huawei ile birlikte dünyada ilk kez sert off-road araçlarına özel akıllı sürüş çözümü geliştirecek. İki şirketin mühendislik ekipleri uzun süredir bu proje üzerinde çalışıyor. Bao 8'in Huawei’nin Qiankun ADS 3.0 sistemi ile donatılmış versiyonunun, bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren piyasaya sunulması planlanıyor. Qiankun ADS 3.0 sistemi, güvenlik odaklı uçtan uca bir ağ mimarisi kullanarak, daha güvenli ve verimli bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Sistem, araçların bir park yerinden diğerine otonom olarak hareket edebilmesini sağlarken, karmaşık senaryolar, kapı açma ve dar şeritlerde dönüş gibi durumlarla da başa çıkabiliyor. Ayrıca, Audi'nin Çin pazarındaki elektrikli araçlarında Huawei’nin ADAS sistemini kullanacağı da duyurulmuştu.

BYD’NIN PREMIUM MARKALARI VE YATIRIMLARI

BYD, kârlılığını artırmak amacıyla premium markaları Denza, Fang Cheng Bao ve Yangwang’ın satışlarını yükseltmeyi hedefliyor. Bu üç marka, BYD'nin toplam satışlarının şu anda yüzde 5'ini oluşturuyor. Şirket, son bir yılda binlerce mühendisi işe alarak gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS) geliştirmek için büyük yatırımlar yapıyor. Denza otomobillerinde Momenta ADAS'ını kullanmaya devam ederken, üst sınıf modellerinde akıllı özellikler için hâlâ dış tedarikçilere güveniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.