California ve Alberta'da Büyük Orman Yangınları: Felaket Boyutuna Ulaşıldı

California ve Kanada'nın Alberta eyaletlerinde çıkan orman yangınları büyük tahribata yol açtı. California’daki Park Yangını 21 km²'ye yayıldı ve yüzde 3 kontrol altına alındı. Alberta'daki Jasper'da yerleşim alanlarının yarısı zarar gördü. 25 bin kişi tahliye edildi, uluslararası yardımlar var.

California ve Kanada'nın Alberta eyaletlerinde büyük bir felaket yaşanıyor; her iki bölgede de hızla yayılan orman yangınları geniş alanları etkisi altına aldı. California'daki Park Yangını 21 kilometrekarelik bir alanı kapladı ve kontrol altına alınma oranı sadece yüzde 3. Kanada'nın Jasper kentindeki yangın ise yerleşim alanlarının yarısına zarar verdi ve yaklaşık 25 bin kişi tahliye edildi. Uluslararası destek ekipleri bölgeye yardıma geldi.

California ve Kanada'nın Alberta eyaletlerinde hızla yayılan orman yangınları büyük bir felakete yol açtı. California'daki Park Yangını, hafta içinde başlayarak şu anda 21 kilometrekarelik bir alana yayıldı. Yetkililer, yangının yalnızca yüzde 3'ünün kontrol altına alınabildiğini ve bölgedeki küçük yerleşim alanlarının tahliye edildiğini belirtti. Yangınla mücadelede 1600'den fazla itfaiyeci görev alıyor ve yangının "patlayarak" büyüdüğü, ciddi tahribatlara yol açtığı vurgulanıyor.

Kanada'nın Alberta eyaletindeki Jasper kentinde başlayan orman yangını da büyük bir yıkıma neden oldu. Yerleşim alanlarının neredeyse yarısının zarar gördüğü ve Ulusal Park'ın bir kısmının yandığı bildirildi. Yangın nedeniyle yaklaşık 25 bin kişi tahliye edildi. Avustralya, Meksika, Yeni Zelanda ve Güney Afrika, Kanada'ya 400 kişilik takviye itfaiye ekibi gönderdi. Jasper Belediye Başkanı Richard Ireland, kendi konutunun da yangında yandığını açıkladı. Şu ana kadar her iki ülkede de can kaybı rapor edilmedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.