California'daki Park Yangını Eyaletin En Büyük Orman Yangını Oldu

California'da Park yangını, 145 bin 172 dönüm alanı yakarak eyaletin en büyük orman yangını oldu. Yangın, Butte ve Tehama County'de 4 bin kişiyi tahliye etti. Yetkililer, yangının 42 yaşındaki bir kişi tarafından çıkarıldığını duyurdu. Oregon'daki yangın ise 280 bin dönümden fazla alanı etkiliyor.

California'nın Butte County bölgesinde çıkan Park yangını, 145 bin 172 dönümlük geniş bir alanı etkisi altına alarak eyalet tarihinin en büyük orman yangını haline geldi. Yangın nedeniyle Butte ve Tehama County'de 4 bin kişi tahliye edildi. Yangının çıkışından sorumlu olduğu iddia edilen 42 yaşındaki bir kişi tutuklandı. Eyaletteki diğer büyük yangın ise Oregon'da 280 bin dönümden fazla alanı kapsıyor.

ABD'nin California eyaletinin en büyük orman yangını, 145 bin 172 dönümlük bir alanı etkisi altına aldı ve alevlerle mücadele devam ediyor. California Ormancılık ve Yangından Korunma Departmanı (CAL FIRE) tarafından yapılan açıklamaya göre, Butte County'de çarşamba günü başlayan "Park" yangını ilk 12 saatte 4 bin dönüm alanı kapladı ve şu ana kadar 145 bin 172 dönümlük alanı yaktı. Yangın nedeniyle Butte ve Tehama County'de en az 4 bin kişi evlerinden tahliye edildi. İtfaiye ekipleri, yüksek sıcaklık, dik ve engebeli arazi nedeniyle zor durumda. Park yangını, 5 Temmuz'da Santa Barbara yakınlarında çıkan Lake yangınını geçerek şu anda eyaletin en büyük ormanı haline geldi.

Öte yandan, Butte County Savcılığı Park yangınıyla ilgili olarak 42 yaşındaki bir adamın tutuklandığını duyurdu. ABD'deki en büyük orman yangını ise Oregon eyaletinde 280 bin dönümden fazla bir alanı etkisi altına alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.