Çalışanlarına kötü muamele eden Arap prenseslere hapis cezası

Belçika’daki Brüksel Ceza Mahkemesi, BAE'den El Nahyan ailesinin 8 ferdi hakkında 10 yıl önce açılan davada kararını açıkladı. Skandalın yaşandığı otel nedeniyle ''Conrad Prensesleri’ olarak anılan sanıkların, 2007-2008...

Belçika’daki Brüksel Ceza Mahkemesi, BAE'den El Nahyan ailesinin 8 ferdi hakkında 10 yıl önce açılan davada kararını açıkladı. Skandalın yaşandığı otel nedeniyle ''Conrad Prensesleri’ olarak anılan sanıkların, 2007-2008 yıllarında, beraberlerinde getirdikleri hizmetçilere insanlık dışı muamelede bulundukları ve insan kaçakçılığı yaptıklarına hükmedildi.

Sanıklar, bu suçlamalarla 15’er ay hapis cezası ve kişi başı 165 bin euro olmak üzere toplam 1.3 milyon Euro para cezasına çarptırıldı.

Mahkemede ifade veren bir tanık, çoğunluğu Afrika ülkelerinden gelen 23 mağdur kadının, sanıkların her isteğini yerine getirmek için 7 gün 24 saat hazır durumda olmaya zorlandıklarını anlattı.

Savunma avukatları ise kötü muamelenin kapsamının mağdurların bazıları tarafından büyük ölçüde abartıldığını, ayrıca hizmetlilerin iş sözleşmelerini düzenleyen şirketin yasal olarak sorumlu olduğunu öne sürdü.

NE OLMUŞTU?

Sekiz prenses hakkındaki dava 10 yıl önce başlamıştı. Belçika basınına göre, lüks bir otelin bir katını kiralayan ve burada aylarca kalan prensesler, beraberlerindeki hizmetçilere ''köle gibi’ davranmışlardı.

Artık yiyeceklerle karınlarını doyurmak zorunda kalan hizmetçiler, gece gündüz çalışırken, hizmet ettikleri prenseslerin odalarının önünde sadece birkaç saat uyuyabilmiş ya da bir odaya tıkıştırılmıştı. Oturma veya çalışma izinleri olmayan hizmetçilerin bazılarına çok az ödeme yapılırken, diğerleri ise hiçbir ücret alamamıştı.

Olay, bir mağdurun kaçıp yaşadıklarını polise anlatmasıyla ortaya çıkmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Baltimore'da Yıkılan Köprü Faciasında Son İşçinin Bedeni Bulundu, Arama Çalışmaları Sonlandırıldı
İsrail'in Refah saldırıları devam ediyor: 100'den fazla noktaya hava saldırısı yapıldı
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: "Ukrayna, NATO askeri talep etmedi"
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ziyareti öncesinde ikilili ilişkileri değerlendirdi
Paris'teki Askeri Hastanede Lassa Ateşi Teşhisi Konulan Asker Tedavi Altında