Çalışma Hayatım hizmeti kolaylıkla kullanılabilecek

Her şeyin dijitalleşmeye başladığı günümüzde Çalışma Hayatım hizmeti kullanıcılara sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç bu hizmetin devreye girdiğini söyledi. Tüm iş hayatı süreçlerinin buradan yönetilebileceğini belirten Koç, hizmetin büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti.

Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı gibi birçok hizmet bu konsept içerisinde yer aldı. Böylece çalışma ve emeklilik işlemleri belirli bir düzleme oturtulmak isteniyor. Özellikle ne zaman emekli olacağına bakmak isteyenler bu hizmeti kullanıyor.

Yapılan açıklamalara göre çalışan bireylerin şahıs ödemeleri Esnaf ve Sanatkar Sicil Bilgileri ile birlikte iş yeri kaydı gibi detaylar yine buradan öğrenilebiliyor. İsteyen kullanıcılar sağlık modülünden sağlık güvencesi hak sahipliği ile ilgili sorgulama yapabilir.

Bu hizmetin sahip olduğu özelliklerden birisi de iş arıyorum bölümü. İş arayan kişiler İŞKUR kayıt bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşabilir. Böylece aktif kayıtlı olması şartıyla iş başvuru süreçlerini takip edebiliyor. Kısacası iş arayan ve İŞKUR başvurusunda bulunan herkes bu hizmeti kullanışlı bir şekilde tercih edebilir.

Market ürünlerinde hile yapanlar affedilmeyecek: Yeni çalışmalar başladı

Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK öğrenci mezuniyet bilgilerinin yine buradan görüntülenebileceği söylendi. Ayrıca mesleki yeterlilik belge bilgilerine ulaşım sağlamak burası üzerinden pek zor olmayacak. Yeni hizmeti kullanmak için sadece e-devlet portalından arama butonuna “Çalışma Hayatım” yazıp çıkan ilk sonuca tıklamaları yeterli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar