Çamlıca'daki anten kulesi sabıkalı şirkete yaptırılıyor

ABC Gazetesiİstanbul Çamlıca’daki radyo-TV vericilerini ana vericide toplayacak olan dev kulenin yapımı için ağaçlar sökülmeye başlandı. 365 metrelik kulenin 163 metresi anten, gerisi betonarme yapı olacak. İstanbul’da Büyük...

ABC Gazetesi

İstanbul Çamlıca’daki radyo-TV vericilerini ana vericide toplayacak olan dev kulenin yapımı için ağaçlar sökülmeye başlandı. 365 metrelik kulenin 163 metresi anten, gerisi betonarme yapı olacak. 

İstanbul’da Büyük ve Küçük Çamlıca Tepelerinde dağınık halde bulunan radyo ve televizyon antenlerinin tek bir kulede toplanması amacıyla başlatılan radyo televizyon kulesi inşaatı sürüyor.

Yüksekliğinin 365.5 metre olması planlanan kulenin 202.5 metresi betonarme olarak inşaa edilecek ve yukarıya doğru 163 metre ise çelik konstrüksiyon olarak vericilerin monte edileceği bölüm olacak.

ERZURUM'DA ÇÖKEN KULEYİ YAPAN ŞİRKET

Antenlerin yanı sıra seyir terasları, ofisler ve mağazaların da yer alacağı kompleksin inşaat taahhüt işlerini Erzurum’da 2014 Yılının Temmuz Ayı’nda çöken atlama kulesi ve pistin müteahhidi Sarıdağlar İnşaat yapıyor.

Bilindiği üzere 2014’deki göçüğün ardından yapılan tamirat ve tadilattan sonra kullanılmaya başlanan tesisler bir yıl sonra 2015 Temmuz’unda tekrar çökmüş ve kullanılamaz hale gelmişti.

14 YILDA 40'IN ÜZERİNDE İHALE

1980’de kurulan ve AKP döneminde ihale kapma yarışında rekorlar kıran Sarıdağlar İnşaat Şirketi, AKP döneminde 14 yılda 40’ın üzerinde kamu ihalesi almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

'Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz' sözlerine yanıt geldi
ABD'den Türk şirketlere yeni yaptırımlar gündemde
Ece Üner'den AKP'nin Taksim ablukasına sert tepki geldi: 'Şizofren oldum bu ülkede!'
Ece Seçkin'in Albüm Kapağı Arabistan'da Başörtülü Olarak Yayınlandı! Ünlü Şarkıcı Tiye Aldı!
Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde!