Can Ataklı: Erdoğan ile Gül'ün arası 17-25 Aralık'tan beri kötü

Sözcü yazarı Can Ataklı, "kulağı delik bir kaynağının" 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile halefi Tayyip Erdoğan'ın 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinden beri aralarının kötü olduğunu iddia ettiğini aktardı."O...

Sözcü yazarı Can Ataklı, "kulağı delik bir kaynağının" 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile halefi Tayyip Erdoğan'ın 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinden beri aralarının kötü olduğunu iddia ettiğini aktardı.

"O gu¨nlerden bu gu¨nlere elbette c¸ok s¸eyler degˆis¸ti. Bilal Erdogˆan uzunca bir su¨re ortalarda go¨ru¨nmedi. Dıs¸arı c¸ıkacagˆı zaman da hep babasının makam aracında oturdu" diyen Ataklı "S¸imdilerde rahat oldugˆunu go¨ru¨yoruz. Rahat olmasına rahat da nedense babasıyla birlikte bazı dıs¸ gezilere katılmıyor" ifadesini kullandı.

Can Ataklı'nın "Erdogˆan Gu¨l’e neden c¸ok sogˆuk?" başlığıyla yayımlanan (15 Mayıs 2017) yazısının ilgili bölümü şöyle:

Ortada ac¸ık bir savas¸ yok ama Cumhurbas¸kanı Erdogˆan ile eski Cumhurbas¸kanı Abdullah Gu¨l'u¨n aralarının hayli sogˆuk oldugˆu bilinmeyen bir gerc¸ek degˆil.

Gu¨l'u¨n Cumhurbas¸kanlıgˆı sırasında iki liderin es¸lerinin gec¸inemedigˆi, Emine Erdogˆan'ın C¸ankaya'ya c¸ıkmamak ve Hayru¨nisa Gu¨l ile kars¸ılas¸mamak ic¸in bin dereden su getirdigˆi de c¸ok konus¸uldu.

Gu¨l'u¨n 7 yıllık go¨rev su¨resinin bitiminde yeni du¨zene go¨re yeniden aday olmak istemesi, buna Erdogˆan'ın engel oldugˆu da bir gerc¸ek.

Referandum sırasında Gu¨l'u¨n hayır kampanyasına katılmamakla birlikte evet ic¸in hic¸ destek vermemesi de AKP c¸evrelerinde c¸ok manidar kars¸ılanmıs¸tı.

Zaten saraya yakın kimi gazeteci ve akademisyenin Gu¨l ve arkadas¸larına yo¨nelik hakaret kampanyaları da iki lider arasındaki sogˆuklugˆu kanıtlıyor.

Ancak hafta sonu konus¸tugˆum “kulagˆı delik'' kaynaklarımdan biri “Aralarının ko¨tu¨ olması 17-25 Aralık'a dayanıyor'' dedi.
Anlattıgˆına go¨re aslında bu gerc¸egˆin bir bo¨lu¨mu¨ 17-25 Aralık tapelerinde var.

Erdogˆan olay gu¨nu¨ ogˆlu Bilal'ı arıyor. “Bu is¸in bas¸ında Zekeriya O¨z var. Onu bana Hamdi Topc¸u (THY eski yo¨netim kurulu bas¸kanı) getirmis¸ti. Hemen ona git'' diyor.

Bilal Erdogˆan Hamdi Topc¸u'ya gidiyor. Topc¸u canı biraz sıkkın olsa da mecburen Bilal Erdogˆan'ı alıp Zekeriya O¨z'e gidiyor. Ancak Zekeriye O¨z beklenen tepkiyi vermiyor ve “Artık c¸ok gec¸. Ben istesem bile bir s¸ey yapamam'' kars¸ılıgˆını veriyor.
Bu operasyonda Bilal Erdogˆan'ın da go¨zaltına alınması so¨z konusu olunca buna c¸ok o¨fkelenen Tayyip Erdogˆan “Abdullah Amcana (Abdullah Gu¨l) git, hemen durumu anlat, bir s¸eyler yapsın'' talimatı veriyor.

Bilal Erdogˆan bunun u¨zerine Abdullah Gu¨l'e kos¸uyor. Gu¨l ise Bilal Erdogˆan'a “Bu durumda bir Cumhurbas¸kanı olarak mu¨dahale edersem is¸ daha da bu¨yu¨r'' dedikten sonra s¸u nasihati veriyor; “Evladım, herhalde bu yolsuzluk olayının ic¸inde degˆilsin, olamazsın da, yani korkacak bir s¸eyin yok, bence hic¸ c¸ekinme, git ifade ver, bo¨ylesi daha hayırlı'' diyor. “Kulagˆı delik'' kaynagˆım bunları anlattıktan sonra “Bilal Erdogˆan, Gu¨l'u¨n so¨zlerini babasına aktardıgˆında kıyamet kopuyor, is¸te o gu¨n bu gu¨n Erdogˆan Gu¨l'u¨ affetmiyor'' dedi. Kaynagˆımın daha sonra anlattıgˆı bir s¸ey ise gerc¸ekten “akla ziyan'' bir durum.
C¸u¨nku¨ iddiasına go¨re bir grup polis Bilal Erdogˆan'ı go¨zaltına almak ic¸in eve geliyor. I·s¸te o anda c¸ok garip s¸eyler yas¸anıyor. Tabii bunlar dogˆruysa gerc¸ek bir gu¨n mutlaka ortaya c¸ıkacaktır.

O gu¨nlerden bu gu¨nlere elbette c¸ok s¸eyler degˆis¸ti. Bilal Erdogˆan uzunca bir su¨re ortalarda go¨ru¨nmedi. Dıs¸arı c¸ıkacagˆı zaman da hep babasının makam aracında oturdu. S¸imdilerde rahat oldugˆunu go¨ru¨yoruz. Rahat olmasına rahat da nedense babasıyla birlikte bazı dıs¸ gezilere katılmıyor. O da ayrıca dikkat c¸ekici bir nokta.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı