Can Ataklı: Vodafone’a İngiltere’de dava açılıyor

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Türkiye’de 41 bini aşkın insanın yaşamını yitirdiği depremlerde İngiliz şirketi Vodafone’un sisteminin çökmesi üzerine İngiltere’deki sivil toplum kuruluşlarının suç duyurusunda bulunup, dava açmaya hazırlandığını yazdı.

Ataklı şunları kaydetti:

“Büyük depremin özellikle ilk günü bölgedeki mobil haberleşme sistemi çökmüştü. Bunun nedeni baz istasyonlarının binaların üzerine kurulmuş olmasıydı., Mobil telefon şirketleri “daha ucuza geldiği” için baz istasyonlarını bağımsız yerlere kurmak yerine ucuza kiraladıkları binaların tepelerine konuşlandırılmıştı. Binalar çökünce baz istasyonları da enkaz altında kaldı ve işlevsiz hale geldi.

Mobil telefon şirketlerinden Turkcell, AKP’nin yönetiminde. Ancak Vodafone’un sahipleri İngilizler. Türkiye’de nasıl olsa kimse bu şirketlerden hesap sormayacak/ soramayacak lakin İngiltere’de kıyamet kopuyor. Çünkü İngiliz sivil toplum kuruluşları İngilizlere ait bir telefon sisteminin ihmal nedeniyle çalışmaması üzerine harekete geçti. Aralarında Türk sivil toplum kuruluşlarının da olduğu bazı sivil toplum kuruluşları Vodafone hakkında suç duyurusu yapmaya ve dava açmaya hazırlanıyor. Sivil toplum kuruluşları, Vodafone’un yüklü bir tazminat ödemesi gerektiğini savunuyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon
Marmaris’te tatil yapan baronu bize Brezilya haber vermiş
AK Parti medyasında yaşanan kavga
Erdoğan ile Özel görüşmesi bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı
Gelelim madalyonun öteki yüzüne