Can Atalay’dan “Konu kapanmıştır” diyen Bahçeli’ye yanıt!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Can Atalay’ın durumunu değerlendirerek, “Olay kapanmıştır” dedi. Atalay ise sosyal medya üzerinden, meselenin daha da derinleştiğini ve Meclis’in yeniden toplanmasının bir fırsat sunduğunu belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Can Atalay meselesi tamamıyla kapanmıştır. DEM’lenmiş CHP’nin maskesi bir kez daha düşmüştür. Anayasa’ya aykırı işlemler yapan, kendi içtihatlarını göz ardı eden Anayasa Mahkemesi’nin geçersiz hak ihlali kararı, Türk milletinin iradesiyle bir kenara atılmıştır; kanunsuzluğa geçit verilmemiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalara yanıt veren Can Atalay, sosyal medya üzerinden "Mevcut duruma bir bakalım: Can Atalay Olayı kapandı mı, yoksa Meclis’i de kapsayarak daha büyük bir boyuta mı taşındı?" diye sordu. Atalay devamında şunları belirtti:

"GENİŞLEYEREK DEVAM EDİYOR"


"Bitirilmek için uzun süredir uğraşılan bu ‘Olay’, her aşamada hukuku, adaleti, kurumları ve nihayetinde Meclis’i nasıl içine alarak, tüketerek ve kirleterek devam ediyor. Bu süreç, hukukun açık emri yerine getirildiğinde durabilir. Can Atalay’ı hapiste tutma çabasında olanlar bile yol açtıkları tahribatı görebiliyor. Can Atalay’ı hapiste tutabilmek, konunun en önemsiz detaylarından biri. Ancak Anayasa’ya uymak ve hukuka bağlılık, Can Atalay’ın milletvekili listesine yeniden yazılması meselesinde düğümleniyor. Etrafından dolaşılamıyor ve baskı arttıkça mesele daha zorlayıcı bir biçimde ortaya çıkıyor. Anayasa’nın ihlal edildiği bir ortamda, ihlal eden her kurum kendi meşruiyetini sorgulamak zorunda kalıyor. Bu noktada ‘Can Atalay Olayı’ çok daha geniş bir hal alıyor. Bitti denilen her şeyin, her türlü usul, erkan, kurum kimliği ve yasayı ayaklar altına almanın sonuç getirmediği, olayın sürekli yeniden gündeme geldiği artık herkesin malumu.

"MECLİS’İN YENİDEN TOPLANTIYA ÇAĞRILMASI YENİ FIRSAT"


Meclis’in yeniden toplantıya çağrılması, yeni bir fırsattır. Bu ‘Olay’, Meclis yeniden açıldığında kaçınılmaz olarak her gün baş gündem olacaktır. Zira Anayasa’nın korunması ve uygulanması için yemin eden Meclis, Anayasa’yı ihlal ederek varlığını sürdüremez. Bu durumu görecek olanların, hukuken dayanaksız gerekçelerin arkasına sığınmadan adım atmasını umuyorum.

Anayasa Mahkemesi kararı basit bir işlem gerektiriyor. Sorumluluk ve çözüm Meclis Başkanı’ndadır. Milletvekili listesine Can Atalay’ın adı yazılmalı; gerekiyorsa karar, Meclis kürsüsünden okunmalıdır. Tüm işlem bu kadar basittir.

‘Can Atalay Olayı’nda, Anayasa hukuku mu geçerli olacak yoksa keyfilik mi baskın gelecek mücadelesinin merkezinde hareket eden tüm milletvekili arkadaşlarıma yeniden toplantı çağrısı için çaba gösterdikleri için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.