Çanakkale Boğazı, yoğun sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis nedeniyle saat 18.15'ten itibaren transit gemi geçişleri durduruldu, deniz ulaşımında aksamalar yaşandı. Yetkililer, sisin etkisiyle görüş mesafesinin azalması sebebiyle alınan bu önlemin, deniz güvenliğini sağlamak için yapıldığını belirttiler.

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan yoğun sis nedeniyle, saat 18.15 itibariyle çift yönlü transit gemi geçişleri durduruldu. Sis, deniz trafiğini olumsuz etkileyerek ulaşımda aksamalara yol açtı ve görüş mesafesinin azalmasıyla birlikte boğaz trafiği geçici olarak durduruldu.

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, kuzey ve güneyden giriş yapacak gemi kaptanlarına telsizle uyarıda bulunarak transit geçişlerin kapatıldığını duyurdu. Bu durum üzerine gemiler, demir bölgelerinde beklemeye alındı. Yoğun sis nedeniyle alınan bu tedbirler, deniz güvenliğini sağlamak ve olası riskleri önlemek amacıyla uygulanmaktadır.

Çanakkale Boğazı'nın ne zaman transit gemi trafiğine açılacağı ise henüz bilinmiyor. Yoğun sisin ne kadar süreceği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken Çanakkale Boğazı'na hakim olan sis durumunun, deniz trafiğinin daha fazla olumsuz etkilenmemesi için uzun sürmemesi ümit ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Onur Apaydın'dan Çarpıcı İtiraf: Etkin Pişmanlık Dilekçesi ve Bahar-Nihal Candan İddiaları
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat konuştu: "Krizin bedeli emekçilere ödetiliyor"
Yücel'den 'tasarruf paketi' tepkisi: 1Asıl hedef yerel seçimlerde 1. parti olan CHP’yi zayıflatmak"
Özel: "Soma davası yeniden görülmeli"
Meteoroloji Kars’ı uyardı: Toz taşınımı geliyor