Çanakkale Boğazı'nda sis hakimiyeti devam ediyor!

Çanakkale Boğazı'nda devam eden sis etkisi, görüş mesafesinde azalmaya neden olsa da deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'nin seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmadı. Yetkililer, sisin etkisinin azalmasıyla birlikte transit gemi geçişlerinin normal seyrine döneceğini belirtti.

Çanakkale Boğazı'nda 4 gün önce başlayan sis, hava sıcaklığının 9 derece ölçüldüğü kentte etkisini sürdürdü. Boğaz üzerinde yer yer yayılan sis, görüş mesafesini azalttı ancak Boğaz ile adalar arasındaki deniz ulaşımı, GESTAŞ AŞ'nin seferleri sayesinde kesintisiz devam etti.

GESTAŞ AŞ'nin seferleri, sisin etkisi altında olmasına rağmen sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Transit gemi geçişlerinin kuzey-güney yönünde devam ettiği Çanakkale Boğazı'nda, 14.45'ten sonra güney-kuzey yönünde de transit gemi geçişlerine izin verilmesi planlanıyor. Bu durum, deniz trafiğini düzenleyen yetkililer tarafından açıklandı ve gemi trafiğini etkileyecek olası aksamaların önüne geçilmeye çalışılıyor.

Çanakkale Boğazı'na hakim olan sisin ne zaman kalkacağı ve gemi trafiğinin normal seyrine ne zaman döneceği büyük bir merak konusu. Çeşitli aksamalara sebep olan bu durum, çift yönlü transit gemi trafiğini aksatmasının yanı sıra deniz trafiğini de önemli ölçüde etkiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

AK Parti il binasının önüne Can Atalay pankartı astılar
Düşük not alan kız öğrenci öğretmeni bıçakladı
Zeytinyağları güzellik yarışına girdi: Bakın en kalitelisi nerede üretiliyor
Türkiye'de eleman sıkıntısı yaşayan meslekler belli oldu!
Akika kurban nedir, ne için, ne zaman kesilir?