Çanakkale'de 70 kaçak göçmen kurtarıldı

Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında tespit ettikleri kaçak göçmen olayına müdahale etti. İki farklı noktada lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklenen kaçak göçmenlerden bir grup, Sahil Güvenlik Botu "TCSG-6" tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında tespit ettikleri kaçak göçmen olayına müdahale etti. İki farklı noktada lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklenen kaçak göçmenlerden bir grup, Sahil Güvenlik Botu "TCSG-6" tarafından kurtarıldı. Diğer bir grup ise Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilip ölüme terk edilen lastik içinde bulunarak kurtarıldı.

48 KAÇAK GÖÇMEN YUNAN SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ TARAFINDAN ÖLÜME TERK EDİLDİ

Sahil Güvenlik Botları "TCSG-905" ve "TCSG-6" tarafından kurtarılan 48 kaçak göçmen, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ölüme terk edilmiş bir lastik bot içinde bulunuyordu. Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen kurtarma operasyonu ile hayatları kurtarılan göçmenler, daha sonra işlemler için Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

TOPLAM 70 KAÇAK GÖÇMEN AYVACIK İLÇESİNDEKİ MERKEZE TESLİM EDİLDİ

Yapılan işlemlerin ardından toplamda 70 kaçak göçmen, Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Sahil Güvenlik ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi sonucunda hayatları kurtarılan göçmenler, şimdi Türkiye'deki resmi prosedürleri bekleyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Çorum'da polis memuru uzman çavuşu öldürdü
Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti
Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı