Çanakkale'de Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldüren Kişiye Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi

Çanakkale'de Fırat Yıldızhan, boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ı iple boğarak öldürdü ve cesedini gömmek için kardeşi Yağız Yıldızhan'dan yardım aldı. İddianamede, iki sanığın ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edildi.

Çanakkale'de, boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ı iple boğarak öldüren Fırat Yıldızhan ve cesedi gömmesine yardım eden kardeşi Yağız Yıldızhan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Olay, 16 Şubat'ta Biga'da gerçekleşti; Fırat Yıldızhan, cinayeti itiraf edip cesedi gösterdi.

Çanakkale'de boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ı (30) iple boğarak öldüren Fırat Yıldızhan (32) ile olay sırasında cesedi gömmesine yardımcı olan kardeşi Yağız Yıldızhan (20) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Olay, 16 Şubat'ta, Biga ilçesinde gerçekleşti. Fırat Yıldızhan, bir süredir ayrı yaşadığı ve boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ı Lapseki ilçesindeki evinin önünde buldu. Konuşmak istediğini belirten Yıldızhan, Gizem’i otomobiliyle alıp Biga’ya doğru yola çıktı. Araç içinde tartışan çift arasında gerilim yükseldi ve Fırat Yıldızhan, Gizem’i boğazına doladığı ip ile strangülle etti. Cesedi, Biga'da Çavuşköy mevkisinde bir hafriyat alanına gömdü.

Saliha Gizem'den haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Polis, Gizem’in Fırat Yıldızhan ile birlikte Lapseki’den ayrıldığını tespit etti ve Yıldızhan’ı yakaladı. Yıldızhan, cinayeti itiraf ederek cesedi gömdüğü yeri gösterdi. Polisin 18 Şubat’ta gerçekleştirdiği aramada Gizem’in cesedi bulundu. Fırat ve Yağız Yıldızhan gözaltına alındı. Cenaze, otopsi için Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Kardeşler, adliyeye sevk edilip tutuklandılar.

Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmayı tamamlayıp iddianame hazırladı. İddianamede, sanıklar Fırat ve Yağız Yıldızhan'ın ifadelerine yer verildi. Fırat Yıldızhan, ifadesinde, "Olay günü Saliha’yı evliliğimizle ilgili konuşmak ve kimliğini almak için aradım. Kardeşim Yağız ile Lapseki'ye geldik. Araç içinde eşimle tartıştık ve bir anlık öfke ile balya ipini eşimin boğazına doladım. Eşim hareketsiz kaldıktan sonra Biga'ya geldik ve cesedi Çavuşköy civarlarında bir su kanalına gömdük" dedi.

Yağız Yıldızhan ise, "Ağabeyim Fırat ve eşi araç içinde tartıştı. Fırat, cebinden çıkardığı ipi eşinin boğazına doladı ve sıkmaya başladı. Eşim hareketsiz kaldıktan sonra, Biga'ya gidip cesedi Çavuşköy’de bir çukura gömdük" şeklinde ifade verdi.

Savcı, sanıkların ifadeleri ve deliller doğrultusunda, Fırat Yıldızhan'ın 'Tasarlayarak eşe karşı öldürme', Yağız Yıldızhan'ın ise 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.