Canan Kaftancıoğlu'ndan 'Ayasofyada namaza gidecek misiniz?' sorusuna cevap: Davet gelirse Muha

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ayasofya ile ilgili 'Siz de namaza gidecek misiniz?' Sorusuna “Ülkenin gerçek gündemini perdelemek için kurgulanan bu yapay gündemin parçası olmak istemedim'' şeklinde yanıt verdi.

Canan Kaftancıoğlu: ''Kadınlar zaten cuma namazı kılmaz, bir davet gelirse,Muharrem bey herkesin yerine gider" yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu sabah Emirgan Beyaz Köşk’te, hakkında açılan davaları, yargılanma ve cezalandırma süreciyle ilgili açıklamalarda bulunduğu bir basın buluşması düzenledi.

Kahvaltılı basın buluşması yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Kaftancıoğlu Ayasofya ile ilgili “siz de namaza gidecek misiniz? “sorusuna “ülkenin gerçek gündemini perdelemek için kurgulanan bu suni gündemin parçası olmak istemedim. Kadınlar zaten cuma namazı kılmaz, bir davet gelirse, Muharrem bey herkesin yerine gider” yanıtını verdi.

"İNSANLAR ÖRGÜTLENMEYİ ÖĞRENİYORLAR"

Tek adam rejiminde gelinen noktada “ya seçimler yapılamazsa, buna karşı CHP olarak hazırlıklı mısınız? “ sorusuna ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cevabı şu oldu; Tek adam, seçim yapmayabilir, yaptırmayabilir. Buna karşı yapılacak tek şey, demokrasi mücadelesi ve demokrasiyi örgütleme kapasitesidir. Bu ülkede insanlar yavaş yavaş örgütlenmeyi öğreniyorlar. İnsanlar örgütlenebilmeli. Demokrasi ve eşitlik noktasında, bana göre adalet değil, herkese göre adalet noktasında buluşabilirsek, o seçimler yaptırılır. Biz demokrasi mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Muharrem İnce'den Canan Kaftancıoğlu'na Ayasofya yanıtı

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak