Canan Karatay: Balığı unlayıp kızartmayın

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Canan Karatay yemeklerin pişirilme yöntemleri ile açıklamalarda bulundu. Balığın unla kızartıldığında kanserojen olduğunu kaydeden Karatay, Türk mutfağının Batı mutfağına göre sağlıklı...

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Canan Karatay yemeklerin pişirilme yöntemleri ile açıklamalarda bulundu. Balığın unla kızartıldığında kanserojen olduğunu kaydeden Karatay, Türk mutfağının Batı mutfağına göre sağlıklı olduğunu ifade etti.

Balıkesir'de bir konferansa katılan Prof. Dr Canan Karatay, konuşmasında Türk mutfağının Batı mutfağından daha sağlıklı olduğunu söyledi.

Karatay, "Türk mutfağının tencere yemeği önemlidir. Amerika'da, İngiltere'de tencere yemeği bilmezler. Kuru fasulyemizi, barbunyamızı, zeytinyağlı yiyeceklerimizi bilmezler" dedi ve yemeklerin pişirilme şekilleri ile alakalı şu açıklamaları yaptı:

'BALIĞI SAKIN UNLAMAYIN'
Karatay balık ile ilgili açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı: "Balık sağlıklı ama unlayıp kızartırsak kanserojendir. Ayrıca unu kızartırsak, şnitzel yaparsak, kırmızı et de kanserojendir.

'SEBZELERİN ÇOĞU İTHAL VE GDO'LU'
Karatay, Türkiye'de yetişmesine karşın ithal edilen sebzelerin yüzde 90'ının GDO'lu olduğunu, bu ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Kırım-kongo kanamalı ateş hastalığını griple karıştırmayın!
Yemek sonrası bu his oluyorsa dikkat: Bağırsaklarınız çürümüş olabilir!
Uzmanlardan kene uyarısı: Kesinlikle çıplak elle dokunmayın!
Vücut ve organ temizleyici!: İşte padişahların zinde kalmalarının sırrı!
Akıllı telefon ve bilgisayar kullanımında dikkat edin!: Göz sağlığınız tehlikeye girebilir