Canan Karatay: Bunu Yiyen Dinç Olur, 95 Yaşına Kadar Yaşar

Doğal gıdaların önemine inanan ve pek çok diyet türüne ismini veren Prof. Dr. Canan Karatay, son önerisiyle dikkat çekiyor. Karatay, yeni tavsiyesinde oldukça iddialı ifadeler kullanarak sağlıklı beslenme konusunda önemli bir mesaj verdi.

Doğal gıdaların önemini vurgulayan ve katkı maddelerinden uzak durmayı öneren Prof. Dr. Canan Karatay, son tavsiyesiyle dikkatleri üzerine çekti.

Karatay, doğal yöntemlerle hazırlanan lahana turşusu ve benzeri fermente gıdaların tüketilmesinin probiyotik yararları açısından önemine dikkat çekti. Anadolu'nun geleneksel beslenme alışkanlıklarında sıkça yer alan bu ürünlerin uzun yaşamın sırlarından biri olabileceğini belirten Karatay, lahana turşusunun sağlık üzerinde olumlu etkilerini vurgulayarak, "Bu turşuyu yiyen kişi dinç olur, 95 yaşına kadar yaşar" ifadelerini kullandı.

"PROBİYOTİK AÇIDAN ÇOK ZENGİN"

Probiyotik açıdan zengin olan lahana turşusunun vücuda faydalarını vurgulayan Karatay, beslenme endüstrisinin artan etkisiyle birlikte çeşitli yanıltıcı bilgilerin yaygınlaştığını da dile getirdi. Geçmişte kurban bayramıyla ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Karatay, bu sefer de kavurmanın yağıyla birlikte tüketilmesini önererek, "Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkıp inersiniz. 95 yaşına kadar yaşarsınız" şeklinde konuşmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Meteoroloji’den 16 kent için sarı kodlu uyarı
Elektronik sigaralardan çıkan dumanın zararsız su buharı olmadığı ortaya çıktı
Hangi burç daha çok hangi suça eğilimlidir?
Sıvı Çamaşır Deterjanı Kullanımında Yapılan Hatalar: Dozaj Kontrolü ve Uygun Uygulama Önemli!
Burçlar İçin Yepyeni Bir Hafta: İlişkilerde Sırlar, Sağlıkta Mucizeler ve İş Hayatında Başarılar!