Canan Karatay'dan özel Ramazan tarifi!: Hazımsızlığın çaresi

Ramazan ayında yaşanan hazımsızlık sorunlarına karşı ünlü Prof. Dr. Canan Karatay'dan öneri geldi. Karatay, iftar sonrası 1 fincan Türk kahvesi içmenin, sindirim sorunlarına ve ağrılara veda etmenin anahtarı olduğunu söyledi.

Ramazan ayında iftar sofralarını zenginleştiren vatandaşlar, Prof. Dr. Canan Karatay'ın sağlıklı yaşam önerisine kulak veriyor. Karatay, iftardan sonra yaşanan hazımsızlık ve ağrılara karşı kesin bir çözüm sunuyor: İftar sonrası 1 fincan Türk kahvesi içmek! Türk kahvesinin birçok faydası arasında uzun yaşamı destekleme, kalp sağlığını koruma, karaciğer yağlanmasını önleme, yağ yakımını artırma ve cildi gençleştirme bulunuyor.

KAHVE, UZUN YAŞAM İÇİN YARDIMCI

Atina Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırmaya göre, günde düzenli olarak Türk kahvesi içenlerde uzun yaşama oranı daha yüksek. Antioksidan içeriği ile kalp sağlığına destek olan kahve, damarların iç yüzeylerindeki hücrelerin yapısını koruyarak kalp rahatsızlığı riskini azaltabiliyor.

KAFEİN, KARACİĞER YAĞLANMASINI AZALTIYOR

Türk kahvesinin içeriğindeki kafein, karaciğer yağlanmasına iyi gelir ve iltihabı azaltır. Günlük 1 fincan kahve içenlerde karaciğer yağlanmasının daha az görüldüğü biliniyor. Ancak uzmanlar, aşırı kafein alımından kaçınılması gerektiğini hatırlatıyor.

CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR

Türk kahvesinde bulunan antioksidanlar, cilt yaşlanmasına karşı etkili. Hücre hasarına karşı savaşan antioksidanlar, cildin genç ve sağlıklı kalmasına destek oluyor. Ancak kahve tüketiminde dengenin önemli olduğu vurgulanıyor.

GÜNDE 2-3 FİNCAN İDEAL

Uzmanlar, Türk kahvesinin faydalarından yararlanırken günlük kafein alımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Sağlıklı yetişkinler için güvenli kabul edilen günlük kafein alım miktarı 400 mg. 1 fincan Türk kahvesi ortalama 50 mg kafein içeriyor. Bu nedenle, bir gün içinde tüketilen çay ve diğer kafeinli içeceklerle birlikte günde 2-3 fincan Türk kahvesi tüketmek ideal olarak öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Sigarayı kısıtlayan veya yasaklayan ülkeler hangileri?
İstanbul Tabip Odası'ndan Fahrettin Koca'nın 'Onaylı Randevu Sistemi'ne tepki
Erkekler dikkat: Bu hastalık en çok sizde görülüyor!
Hastane Randevularında Onaylı Sistem: Randevu Alana Yeni Zorunluluk!
Bağırsaklar sağlığın anahtarı mı; nelere dikkat etmeliyiz?