CANLI | Erdoğan: Kampanyamızdaki bağış tutarı 2 milyar lirayı bulmuştur

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sorası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sorası gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından normalleşme sürecine ilişkin yeni kararları açıklıyor.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Koronavirüs salgınında özellikle batı ülkelerindeki en büyük dramlar yaşlı bakım evlerinde yaşanmıştır. Türkiye'de elbette kimsesiz tüm vatandaşlarımız gibi yaşlılarımıza da sahip çıkıyoruz. Sosyal güvencesi olmayan 805 bini aşkın 65 yaş üzeri vatandaşımıza ayda 672 lira yaşlılık maaşı ödemesi yapıyoruz. en düşük emekli maaşını 1500 TL'ye çıkararak yaşlılarımıza ilave bir destek sağladık. Sağlık hizmetlerimizden öncelikle yararlandırıyoruz. Salgın hastalık döneminde oluşturduğumuz vefa sosyal destek grupları vasıtasıyla 5 milyon vatandaşımıza evinde hizmet götürdük.

Öğretmen, imam, polis, bekçi, jandarma başta olmak üzere 146 bin vefa sosyal destek grubu üyesi kardeşimize teşekkür ediyorum. Ayrıca diğer partilerden 1119 belediye destek gruplarına yarıdmcı olarak örnek bir dayanışma sergilediler.

Yardım kampanyamızda toplanan bağış tutarı 2 milyar lirayı bulmuştur. Bağışlarınızın sürmesini bekliyoruz.

Hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkanların, arıcılıkla iştigal edenlerin, veterinerlerin faaliyetlerini kolaylaştırdık. Sağlık, gıda ve güvenlik başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarını karşılayarak insanımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

Ülkemizdeki ilk vakanın tespit edildiği 10 Mart'ın üzerinden 2 ay geçti. Bu küresel salgına karşı 83 milyon hep birlikte verdiğimiz mücadeleyi başarıyla devam ettiriyoruz. İyileşen hasta sayımız, toplam test sayımız katlanarak artıyor. Kurallara gösterdikleri sabır için vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hayatımızı belirli kurallara riayet ederek devam ettirmek zorunda oludğumuz bir döneme girdik. Salgının yenilmesinin vakit alacağı açıktır. Bazı ülkeler salgını kontrol altına alırken, bazılarında yeni başlıyor. Bu tablo uzunca bir süre maske kullanımı, fiziki mesafeyi koruma gibi yeni bir düzeni işaret ediyor. Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor. Ülkemizde bugüne kadar salgın tehdidi sebebiyle 412 yerleşim yerini karantinaya almak zorunda kaldık. Bunlardan 300'ünde karantina sona erdi. Maske, fiziki mesafe, temizlik şartlarına uyulmadan bir araya gelinen etkinliklerde tek bi kişi bile yüzlerce, binlerce kişiye bulaştırabiliyor. Zaruri bir işi olmadan dışarı çıkanlar, gereksiz kalabalıklar oluşturanlar kendi ellerile virüsü besliyorlar. Bu gerçeği ne kadar hızlı kabullenip içselleştirirsek, mücadelemizi o derece etkili yürütürüz.

Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız. Sokakta, markette, iş yerinde fiziki mesafeyi mutlaka koruyacağız. Dışarda işimiz bitip de evimize döndüğümüzde kıyafetlerimiz dahil daha kapsamlı bir temizlik yaparak hayatımıza devam edeceğiz. Normalleşme adımlarının bu kapsamlar çerçevesinde değerlendirilmesini istiyorum. Salgın şartlarında hayatımızı biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyoruz.

Aldığımız tedbirleri gerektiğinde genişletecek, gerektiğinde sınırlandıracak dinamik bir şekilde yöneteceğiz. Esnafımıza ve çalışanlarımıza ekmeklerini kazanabilecekleri şartları oluşturmaya çalışıyoruz. Sanayicimize, iş dünyamıza çarklarını çevirebilecekleri alan açma gayretindeyiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.