Canlı yayında 'Üniversiteler fuhuş yuvası' sözleri sarf edilmişti: RTÜK’ten Akit TV’ye göstermelik c

Akit TV canlı yayında Ebubekir Sofuoğlu'nun sarf ettiği 'Üniversiteler fuhuş yuvası' sözleri için kanala RTÜK'ten göstermelik ceza geldi.

 

Ebubekir Sofuoğlu’nun Akit TV’de üniversiteler için kullandığı “fuhuş evleri” sözleri nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşçı'nın yaptığı başvuru, bugün RTÜK Üst Kurulu'nda görüşüldü.

YÜZDE 1 İDARİ PARA CEZASI

Kurul, Sofuoğlu’nun sözleri nedeniyle Akit TV’ye yüzde 1 idari para cezasına karar verdi. Karar, RTÜK üyeleri İlhan Taşçı ile Okan Konuralp'in muhalefet şerhine karşı 6 üyenin oyuyla alındı.

RTÜK Üyesi Taşçı cezayla ilgili, "Bu karara, yayında kullanılan söylemin ağırlığı, söz konusu kişinin söylemindeki ısrarı, söyleyenin unvanı ve dile getirildiği mecra ile verilen cezanın orantısızlığı nedeniyle muhalefet şerhi koydum" dedi. Söz konusu yayındaki 'fuhuş evleri' ifadesinin, milyonlarca üniversiteli genci hedef alması, ailelerini rencide etmesi nedeniyle toplumun tüm kesiminde infial yarattığını söyleyen Taşçı, en üst sınırdan yaptırım yerine “göstermelik” olarak tanımladığı bu cezayı kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Akit TV canlı yayınında "üniversitelerin fuhuş evine döndüğünü" söylemişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Onur Apaydın'dan Çarpıcı İtiraf: Etkin Pişmanlık Dilekçesi ve Bahar-Nihal Candan İddiaları
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat konuştu: "Krizin bedeli emekçilere ödetiliyor"
Yücel'den 'tasarruf paketi' tepkisi: 1Asıl hedef yerel seçimlerde 1. parti olan CHP’yi zayıflatmak"
Özel: "Soma davası yeniden görülmeli"
Meteoroloji Kars’ı uyardı: Toz taşınımı geliyor