Carlo Ancelotti, Mbappe'nin Şampiyonlar Ligi'nde sahada olabileceğini doğruladı!

Carlo Ancelotti, Kylian Mbappe'nin sakatlıktan tamamen kurtulduğunu ve Lille ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçında sahada olabileceğini duyurdu. Ancelotti, "Risk yoksa, maçın başından itibaren oynayacak." dedi. Mbappe, hızlı iyileşme sürecinin ardından takımla birlikte antrenman yaptı.

Carlo Ancelotti, Kylian Mbappe'nin sakatlıktan tamamen kurtulduğunu ve Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'in Lille ile oynayacağı kritik maçta sahada olabileceğini doğruladı. Ancelotti, "Risk yoksa, maçın başından itibaren oynayacak." diyerek Fransız yıldızın durumu hakkında net bir mesaj verdi.

Mbappe, Madrid’in 24 Eylül'de Alaves karşısında 3-2 kazandığı LaLiga maçında uyluğundan sakatlanmıştı. ESPN'e konuşan bir kaynak, yıldız oyuncunun sahalardan yaklaşık üç hafta uzak kalacağını belirtmişti. Ancak beklenmedik bir şekilde hızlı bir iyileşme süreci geçiren Mbappe, salı günü takım arkadaşlarıyla birlikte Lille'e uçtu. Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında Ancelotti, Mbappe'nin maça çıkabileceğini resmi olarak duyurdu.

Ancelotti, "Evet, Mbappe iyi durumda ve beklenenden hızlı iyileşti. Dün bireysel antrenman yaptı. Kısa bir süre sahalardan uzak kaldığı için formunu kaybetmedi. Bugün takımla antrenman yapacak ve ardından durumunu değerlendirip doğru kararı vereceğiz. Ancak kesinlikle risk almak istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu sezon Real Madrid formasıyla tüm kulvarlarda yedi gol atan Mbappe, sadece bir maç kaçırdı; o da Real'in Atletico Madrid ile 1-1 berabere kaldığı derbiydi. Ancelotti, Mbappe'nin sakatlığını "Bir zorlanma yaşadı. Artık yeni teknoloji sayesinde sakatlık derecelerini belirleyebiliyoruz. Birinci veya ikinci derece fark etmeksizin, bir haftadan kısa sürede iyileşti. Oynamak istedi ve eğer kendini yüzde 100 hazır hissederse sahada olacak. Risk olmadığı sürece maçın başından itibaren oynayabilir." sözleriyle açıkladı.

Madrid derbisi, Atletico taraftarlarının cisimler atması nedeniyle hakemin oyunu durdurmasıyla kesintiye uğramıştı. Ancelotti, Atletico teknik direktörü Diego Simeone ve kaptan Koke'nin Courtois'nın gol kutlamasının olayları tetiklediğine dair iddiaları hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Ancelotti, "Herkesin fikrine saygı duyuyorum, ancak burada olanlar son derece net. Maçta şiddet vardı ve şiddet yanlısı insanların futbol maçlarında veya toplumun herhangi bir yerinde yeri yok. Herkes ne olduğunu gördü. Courtois'ya defalarca ‘öl’ diye bağırması kabul edilemez. Bu olayı başka bir şeye çevirmek, asıl konuyu gözden kaçırmak olur." dedi.

Real Madrid'in orta saha oyuncusu Aurelien Tchouameni de taraftarların bu davranışını kınayarak, "Bu, futbolun imajı için hoş bir tablo değil. İspanya'da, Fransa'da ya da Brezilya'da her yerde olabilir. Birçok insan, çocuk bu maçları izliyor ve bu gösterinin tadını çıkarmak istiyor. Bu sorunla başa çıkmalıyız." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.