Carmen Operası,İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sahnesinde!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Georges Bizet'in ünlü eseri Carmen'i 3 - 6 - 13 - 18 Nisan tarihlerinde sahneleyecek. İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin yöneteceği gösteride, seçkin sanatçılar rol alacak. Unutulmaz bir opera deneyimi için biletler şimdiden satışta!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sahne sanatları tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Georges Bizet'in eşsiz eseri Carmen, 3 - 6 - 13 - 18 Nisan tarihlerinde sahnede olacak. İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin yönetiminde, seçkin sanatçılar tarafından canlandırılacak olan bu gösteri, müzik ve dramın muhteşem buluşmasıyla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. Biletler için acele edin!

Carmen Operası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek ve izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacak. Bestesi Georges Bizet'e ait olan bu ünlü opera, Fransız yazar Prosper Mérimée'nin aynı adlı kısa romanından esinlenerek Ludovic Halévy ve Henri Meilhac tarafından librettoya dönüştürülmüştür. İlk kez 1875'te Paris'te sahnelendiğinde eleştirmenlerden sert tepkiler alsa da zamanla dünya çapında büyük bir başarı elde etmiş ve popülerliğini artırmıştır.İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği bu versiyonu, İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini tarafından yönetilecek. Dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu'na, kostüm tasarımı Ayşegül Alev ve Gizem Betil'e, koreografi Ayşem Sunal Savaşkurt'a, ışık tasarımı Giovanni Pirandello'ya ve dramaturji Ravivaddhana Monipong Sisowath'a aittir. Eserin koro şefliğini Paolo Villa yaparken, çocuk korosu şefleri ise Sercan Gazeroğlu ve Gizem Berrak Taş Güzeloğlu olacak.Operanın hikayesi, 1830'lu yıllarda İspanya'nın Sevilla şehrinde geçer. Baş kahramanı Carmen adında bir çingene genç kızdır. Carmen, asker Don José'ye aşık olur ve onu cezbeterek saygın hayattan koparıp kendisiyle dağlarda yaşamaya ikna eder. Ancak zamanla Carmen'in duyguları değişir ve hayatına yeni biri girer. Don José ise onu bırakmaya niyetli değildir ve bu tutkulu aşk trajik bir sonla sonuçlanır.Temsillerde, "Carmen" rolünde Aylin Ateş ve Nesrin Gönüldağ, "Don José" rolünde Ali Murat Erengül ve Efe Kışlalı gibi yetenekli sanatçılar yer alacak. Diğer rollerde de birbirinden başarılı isimler sahne alacak. Bu unutulmaz performanslar, izleyicilere unutulmaz bir opera deneyimi yaşatacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Cem Yılmaz GORA'nın devam filmini X hesabından duyurdu
Selena Gomez'in filmi Cannes'da!
İzleyiciler, Netflix'in en müstehcen dizisi olarak nitelendirilen yapım karşısında şaşkın!
77. Cannes Film Festivali'nde beyazperde sektörü çalışanları eylemi!
Tharsa Antik Kent'te Keşfedilen Mezar: Tarih ve Ritüeller Arasında Bir İz