Çarpıcı anket sonucu: AK Parti 'Z kuşağında' ilk sırada

MetroPoll Araştırma'nın anketine göre; 24 Haziran seçimlerinde oy kullanma yaşı gelmeyen gençlerin yüzde 22,3’ünün AK Parti’ye oy vereceği sonucu ortaya çıktı. İkinci sırada ise yüzde 19,9 ile CHP bulunuyor.

MetroPoll Araştırma, Türkiye’nin Nabzı araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 2021 yılının ilk altı ayını kapsayan çalışmanın sonuçlarında; 24 Haziran seçimlerinde oy kullanma yaşı gelmeyen gençlerin yüzde 22,3’ünün AK Parti’ye oy vereceği sonucu ortaya çıktı. Ancak, bu oran yine de diğer partilerin üzerinde. AK Parti’nin ilk kez oy kullanacak gençler arasında da birinci sırada olduğu görülüyor.

Araştırma sonuçlarına göre; ikinci sırada yüzde 19,9 ile CHP yer alıyor. CHP’yi ise yüzde 6,8 ile MHP, yüzde 4,9 ile İYİ Parti, yüzde 3,1 ile HDP izliyor.

AK Parti’den kopan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın kurduğu Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oyları ise düşük. Gelecek Partisi yüzde 1,5, DEVA ise yüzde 1,4 oy alabiliyor.

Kararsız olduğunu söyleyen gençlerin oranı yüzde 7 olarak görülürken, protesto oy vereceğini beyan eden gençler ise yüzde 17,6. Yüzde 13 ise cevap vermemeyi tercih etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor
İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir