Çarpışma testinde hile skandalı! Otomobilde dünya devi 3 markanın üretimi durduruldu

Japonya'nın önde gelen otomotiv üreticisi Daihatsu Motor, modellerinde tespit edilen güvenlik testi hataları nedeniyle üretimini durdurdu. Şirket, çarpışma testlerinde usulsüzlük yapıldığını kabul ederek faaliyetlerini askıya aldı.

Japon otomotiv devi Daihatsu Motor, modellerinde tespit edilen hatalı güvenlik kalite testleri nedeniyle üretimini durdurduğunu duyurdu. Tarafsız bir heyetin çarpışma testlerinde usulsüzlük yapıldığına dair raporu sonrasında şirket, faaliyetlerini askıya aldı.

ÇARPIŞMA TESTLERİNDEKİ USULSÜZLÜK: ÜRETİM DURDURULUYOR

Daihatsu, çarpışma testlerinde hile yapıldığını kabul ederek, Japonya'daki üretimini durdurma kararı aldı. Heyetin raporuna göre, şirket yönetimi çalışanlara baskı yaparak otomobil üretim sürecini kısaltmaya çalıştı. Bu durumun neden olduğu hatalı test sonuçları, Daihatsu'nun itibarını zedelerken, şirketin faaliyetlerini durdurma kararı alması dikkat çekiyor.

Daihatsu'nun aldığı üretim durdurma kararı, yurt içi ve yurt dışındaki sevkiyatları da etkilemiş durumda. Şirket, Ocak 2024'e kadar üretimi durdurma kararının, 8 binden fazla araç tedarikçisini olumsuz etkileyeceğini belirtti. Bu kararın otomotiv sektöründeki dengeleri nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

SUÇ YÖNETİMDE: DAİHATSU BAŞKANI ÖZÜR DİLEDİ

Daihatsu Başkanı Okudaira Soiçiro, güvenlik testlerindeki hatalar nedeniyle müşterilerin itimatını kaybettiklerini ve suçun yönetimde olduğunu belirterek özür diledi. Bu olay, Japonya'nın otomotiv endüstrisindeki güvenilirliğin sarsılmasına neden olabilir.

MAZDA VE SUBARU DA EYLEME GEÇTİ

Daihatsu'nun çarpışma testlerinde hile yaptığı ortaya çıkınca, Mazda ve Subaru da bu markanın fabrikalarındaki araç üretimini askıya aldı. İki otomotiv devi, Daihatsu'nun güvenilirlik sorunlarına çözüm bulunana kadar bu modellerin üretimine ara verme kararı aldı. Yeniden üretime ne zaman geçileceği ise belirsizliğini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hadise'nin Cesur Dansı!
Özel: " Çünkü Cumhuriyet, gençlere emanettir"
Ünlü Menajer Mert Ramazan Demir'i Keşfetti!
Ünlü Şarkıcı Sevgilisini Otel Koridorunda Sürükledi! Şiddete Hayır!
Seda Sayan'dan Bomba Açıklamalar!