CarrefourSA Depo İşçileri, Güvenlik İhlalleri Nedeniyle Eylemde: Polis Müdahelesi Yaşandı

İstanbul Esenyurt'taki CarrefourSA deposunda 300 işçi, iş sağlığı ve güvenliği ihlalleri nedeniyle 8 gündür iş bırakma eylemi yapıyor. Sendika temsilcisi 6 işçi ise işten çıkarıldı. İşçilere, malları tırlarla çıkarmaya çalışan şirketin müdahalesine polis destek verdi, gerginlik arttı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki CarrefourSA deposunda, 300 işçi 8 gün önce iş bırakma eylemi başlattı. Sendika temsilcisi olarak iş yeri örgütlenmesinde öncülük eden 6 işçi ise işten çıkarıldı. İşçiler, depoda iş sağlığı ve güvenliği kurallarının ihlal edildiğini ve can güvenliklerinin göz ardı edildiğini belirtti.

Eylemlerin 8. gününde, iş bırakma eylemi yapan işçilerin protestosuna rağmen, depodaki malların tırlarla çıkarılmaya çalışılması gerginliğe neden oldu. İşçiler, bu duruma karşı çıkarak polisle karşı karşıya geldi.

DGD-SEN yetkilileri, TELE1’e yaptıkları açıklamada, malları almak üzere zorla depoya gönderilen işçilerin tehdit edildiğini ifade etti. Şirketin kadrolu işçilere sarı sendika TESKOP aracılığıyla baskı yaptığı belirtildi. Yetkililer, "8 gündür süren haklı mücadelemizde holding yetkilileriyle görüşemiyoruz. İçerideki işçilerin can güvenliği yok. Tırlarla mal kaçırmaya çalışıyorlar. Riskli raflar hakkında defalarca uyardık ama kadrolu işçiler, işten atılma tehdidiyle içeri gönderildi" dedi.

Polisin, CarrefourSA deposundan mal almak isteyen tırlara karşı çıkan işçilere müdahale etmesi durumun ciddiyetini artırdı. DGD-SEN yetkilileri, işçilere idari izin verildiğine dair bir mesaj gönderildiğini, ancak buna rağmen polisle karşı karşıya kaldıklarını açıkladı. İşçiler, "Ciddi yaralanmalar olmadı ama polis müdahalesi sonrası morluklar oluştu. Burada bir dinlenme alanı bile yok. Sendikalı oldukları için işten çıkarılan 6 arkadaşımıza karşı polis şiddetiyle karşılaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

CarrefourSA deposunda 250 taşeron işçi, 50 kadrolu işçi bulunuyor. DGD-SEN yetkilileri, işten çıkarılan 6 işçinin işyeri temsilcileri olduğunu ve örgütlenmede öncülük ettiklerini vurguladı. "4 yıldır burada örgütlenme çalışması yapıyoruz. İşçiler, mobbing ve hakaretlere maruz kalıyor. İşten çıkarılan arkadaşlarımız sendikalı oldukları için haksız yere işten atıldılar. Haklarımız iade edilene kadar mücadelemiz devam edecek" dediler.

İstanbul’da, iş sağlığı ve güvenliği kurallarını ihlal ettiği ve sendikalı olduğu gerekçesiyle işten çıkarılan CarrefourSA işçileri, eylemin 8. gününde polis müdahalesiyle karşılaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.