Çarşamba suri nedir?

İran'da Nevruz öncesi Çarşamba Surî kutlamaları, tehlikeli gelenekleriyle biliniyor. Ateşlerin üzerinden atlayarak, havai fişekleri ateşleyerek yapılan kutlamalar her yıl onlarca ölüme ve yüzlerce yaralanmaya neden oluyor.

İran'da Nevruz öncesi kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Çarşamba Surî etkinlikleri, gençler ve çocuklar arasında büyük bir coşkuyla karşılanırken, beraberinde getirdiği tehlikeler de endişe verici boyutlarda artmaktadır.

İran'da, Nevruz öncesi gerçekleştirilen Çarşamba Surî kutlamaları, özellikle gençler ve çocuklar arasında büyük bir heyecanla karşılanır. Bu gelenek, ateşlerin üzerinden atlayarak, havai fişekleri ateşleyerek, el yapımı patlayıcıları kullanarak ve maytapları ateşe vererek kutlanır. Ancak, bu kutlamaların ve hazırlıklarının beraberinde getirdiği tehlikeler oldukça büyüktür. Her yıl, bu tür etkinlikler sırasında yaşanan kazalar, ülkede onlarca kişinin hayatını kaybetmesine ve yüzlercesinin de ciddi şekilde yaralanmasına neden olmaktadır. Bu durum, güvenlik önlemlerinin artırılması ve halkın bilinçlendirilmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır. Ayrıca, geleneksel kutlamaların daha güvenli ve kontrollü bir şekilde yapılması için çaba harcanmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Anne babalar dikkat! El yazısı, düşünme ve öğrenmeyi nasıl etkiliyor?
Güneş patlaması nedir? Güneş patlamasının etkileri nelerdir?
Zeynep Bastık'tan kötü haber: Bıçak altına yatıyor!
12 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
Yılmaz Morgül'ün 'Ateşe Düştüm' yorumu silindi! 'Mert Demir çok kibirli biri'!