Casus romanı gibi: Rusya'dan kurye kılığında kaçtı

Feminist protest punk rock grubu Pussy Riot'un liderlerinden Maria Alyokhina, polis gözetiminde tutulmasına rağmen Rusya'dan kaçmayı başard

T24 Dış Haberler. 

New York Times'ın aktardığına göre Alyokhina, bir kurye kılığına girerek Moskova'dan ayrıldı ve Litvanya'nın başkenti Vilnius'a geçti. 

Alyokhina'nın Avrupa Birliği topraklarına Belarus üzerinden birkaç defa geçmeyi denediğini ancak başarısız olduğunu; sonunda ismi paylaşılmayan AB yetkilileri ve İzlandalı sanatçı Ragnar Kjartansson'un yardımıyla sınırı geçtiğini dile getirdi. 

Alyokhina, yolculuğun bir hafta sürdüğünü ve bir casus romanını hatırlattığını ifade etti. Pussy Riot üyesi, New York Times'a verdiği söyleşide, "Başardığım için çok mutluyum. Süreç çok öngörülemezdi" dedi.

Alyokhina, şimdiki hedefinin AB ülkelerindeki diğer Pussy Riot üyeleriyle birlikte bir turne düzenleyip geliri Rus saldırısı altındaki Ukrayna'ya bağışlamak olduğunu bildirdi.

Rusya tarafından 'kendisine getirilen sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği için' 26 Nisan'da "kanun kaçağı" ilan edilen Alyokhina, son bir yılda en az 6 defa tutuklanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail Refah saldırısına başladı: Hamas'ın kabul ettiği ateşkesin şartları neler?
SWP: Almanya CHP'li belediyelere mali destek verebilir
Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı