Çatıdan attığı beton parçasıyla ölüme neden olan sanık: "Ortamı yumuşatmak istedim"

Bursa'da, yeğenlerinin kavgasını ayırmaya çalışan 65 yaşındaki Ramadan Bayar, çatıdan atılan beton parçasıyla hayatını kaybetti. Yusuf Aydın, "Kasten öldürme" suçlamasıyla yargılanırken, olay anında niyetinin birini öldürmek olmadığını söyledi. Mahkeme, Aydın’ın tutukluluğuna devam kararı aldı.

Bursa'da, yeğenlerinin kavgasını ayırırken 3 katlı evin çatısından atılan beton parçasının başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 65 yaşındaki Ramadan Bayar'ın ölümüyle ilgili olarak 20 yaşındaki Yusuf Aydın hakkında "Kasten öldürme" suçundan yargılama süreci başladı. 

Yusuf Aydın, duruşmada yaptığı ifadesinde, kavgaya karışan arkadaşları Uğur ve Hüseyin Balta'nın kendisini darbettiğini, ailelerin de olaya müdahil olmasıyla kavgaların büyüdüğünü belirtti. Olayın ardından çatıya çıkarak, elindeki 60 santimetre kalınlığındaki beton parçasını kalabalığın üzerine rastgele attığını söyleyen Aydın, "Amacım birini öldürmek değildi. Beton, Ramadan Bayar’a isabet etmiş. Maktulün ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi'nde yaşanan olayda, Aydın, kavga ettiğini öne sürerek, destek için arkadaşlarını çağırmış, ardından bu arkadaşların otomobilini çalıp kaçmıştı. Aydın, Balıkesir’e gittiğinde aracın yakıtı bitince kendini polise ihbar etmiş ve gözaltına alınmıştı. Denetimli serbestlik ile serbest bırakıldıktan bir ay sonra, 16 Ocak’ta Hüseyin ve Uğur Balta kardeşlerle karşılaştı. Araç hırsızlığı yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, olay büyüyerek tarafların yakınlarını da içine aldı. Aydın, annesiyle birlikte evlerinin çatısına çıkarak, oradan kavga edenlerin üzerine beton parçaları atmaya başladı. Bu esnada, parçaların biri, yeğenlerini ayırmaya çalışan ve yanında eşi ile oğlu bulunan Ramadan Bayar'ın başına isabet etti. Bayar yere yığılırken, eşi Mevlüde ve oğlu Umut Bayar fenalık geçirdi.

Olay yerine sağlık ekipleri ve jandarma sevk edildi. Sağlık ekipleri, Bayar'ın kalbinin durduğunu tespit etti ve kalp masajıyla yeniden hayata döndürdü. Ancak, hastanede ikinci kez durarak, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Jandarma, olay yerinde Yusuf Aydın'ı yakaladı ve gözaltına aldı. Aydın, mahkemede tutuklandı.

Yusuf Aydın, duruşmada yaşanan olayla ilgili olarak, "Olay günü anneannemin evine gittim. Uğur ve Hüseyin oraya geldi, aramızda kavga çıktı. Beni darbettiler. Binaya girip üstlerine kapıyı kapadım, camı kırdılar. Dayım bizi ayırmak için yanımıza geldi" diye konuştu. Aydın, çatıda bulunma amacının kavganın büyümesini engellemek olduğunu, bu nedenle elindeki beton parçasını rastgele attığını ifade etti.

Aydın'ın avukatı Dilan Firik, müvekkilinin meşru müdafaa kapsamında hareket ettiğini ve olay öncesi husumet yaşadığını belirtti. Firik, Aydın'ın yaşadığı korku ve panik içinde sınırı aştığını savundu. 

Ramazan Bayar’ın eşi Mevlüde Bayar ise kocasının ölümünden dolayı şikayetçi olduğunu ifade etti. Duruşma sonunda mahkeme, Yusuf Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.