Çatışmalar El Bab'da yoğunlaştı, TSK ile Suriye ordusu karşı karşıya gelebilir

ABC Gazetesi/Ömer Ödemiş''Fırat Kalkanı’ operasyonu kapsamında El Bab’ı IŞİD’den temizlemek gerekçesi ile değişik cihatçı güçlerden oluşturulan cihatçı ÖSO güçleri ile birlikte Suriye topraklarına giren Türk askerileri...

ABC Gazetesi/Ömer Ödemiş
''Fırat Kalkanı’ operasyonu kapsamında El Bab’ı IŞİD’den temizlemek gerekçesi ile değişik cihatçı güçlerden oluşturulan cihatçı ÖSO güçleri ile birlikte Suriye topraklarına giren Türk askerileri ile YPG arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

El Bab’ı IŞİD’den temizlemek için bölgede bulunduğunu iddia eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefiki ÖSO güçlerinin IŞİD ile çatışmak yerine, Suriye Devrimci Güçleri (SDG) ve YPG ile çatışması, asıl niyetin IŞİD olmadığı şeklindeki iddiaları güçlendiriyor. 

Suriye savaşında başından bu yana değişik yollar kullanarak gizlice desteklediği cihatçı güçleri ÖSO çatısı altında toplayarak meşrulaştırmaya çalışan AKP hükümeti, uluslararası hukuku hiçe sayarak alenen terör güçlerine desteğini sürdürüyor. 

Bölgede etkin bir inisiyatif üstlenmek isteyen Erdoğan ise dün yaptığı açıklama da Suriye’deki savaşta açıkça yer aldıklarını itiraf ederek "Şu anda El Bab'a dayandık, El Bab'ı batıdan da ayrıca çevreledik, kuşattık. Yetmez, biz şimdi oradan da Münbiç'e doğru ayrıca gideceğiz" dedi.

SURİYE ORDUSU HER AN OPERASYONA BAŞLAYABİLİR

Bölgeden gelen haberlerde Suriye ordusunun El Bab kasabasına çok yaklaştığı belirtilerek çok kısa bir süre içerisinde El Bab operasyonuna başlayabileceği bildiriliyor. Türkiye’nin El Bab kasabasına girmekte ısrarcı olması durumunda, ya da bölgede hava saldırılarını sürdürmesi halinde yakın bir zamanda Suriye ordu güçleri ile Türkiye’nin karşı karşıya gelebileceğine dikkat çekiliyor. Ancak Türkiye destekli devşirme cihatçı güçlerin asıl hedefinin El Bab olmadığı, bu güçlerin YPG güçlerinin de bulunduğu Menbiç’e doğru hareketleneceği de bir başka iddia olarak vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
"İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"
İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri