Çatlamaya karşı dayanıklı katlanabilir ekran patentini aldı

Apple katlanabilir ekranlar üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Son raporlara göre de şirket çatlamaya dayanıklı katlanlabilir ekran teknolojisi için yeni bir patent aldı.

Apple’ın katlanabilir teknoloji konusundaki çalışmaları son zamanlarda oldukça artmış durumda. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından verilen en son patent, çatlamaya karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış katlanabilir bir ekranı açıklıyor. Bu, potansiyel olarak katlanabilir cihazlarla ilgili temel endişelerden biri olan kırılganlıkları ele alabilir.

US-20230011092-A1 patent numaralı patent, esnek bir alt tabaka, bir ince film transistör tabakası ve bir koruyucu tabaka dahil olmak üzere çok sayıda tabakadan oluşan bir ekrana ilişkindir. Koruyucu tabaka, ekranın hasara en açık kısmı olan esnek alt tabakada çatlakların oluşmasını önlemek için tasarlanmış. Apple, çatlamaya dayanıklı ekranın yanı sıra kendi kendini onaran bir ekran için de patent aldı. Bu teknoloji, ekranın katlanabilir cihazlarla ilgili başka bir yaygın sorun olan küçük çiziklerden kurtulmasını sağlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor
Instagram'ın algoritması baştan aşağı değişiyor!
İnternette bu şifreleri kullanıyorsanız geçmiş olsun!
Instagram'dan Bazı İçeriklere Sınırlama Geldi! Paylaşımları Görmek İçin İzin Verilmesi Gerekiyor!