Çavuşoğlu duyurdu: Ukrayna’dan 4 helikopter geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat’ta AFAD Koordinasyon merkezinde son gelişmelere ilişkin düzenlenen basın toplantısında Ukrayna’dan yarın dört yangın söndürme helikopteri geleceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manavgat’ta AFAD Koordinasyon merkezinde son gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu orman yangınlarına müdahale için diğer ülkelerden gelen yardım tekliflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diğer ülkelerden yardımları işaret ederek "Bu konuda ciddi bir dezenformasyon var" diyen Çavuşoğlu, "Bir afet olduğu zaman, Türkiye olarak bizim başka ülkelere yardım ettiğimiz gibi, başka ülkelerin de bize yardım etmesini elbette kabul ederiz" dedi.
Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna’dan yarın (bugün) dört yangın söndürme helikopteri geleceğini açıkladı. Çavuşoğlu, “Ukrayna’dan 4 tane daha yangın söndürme helikopteri gelecek. Bunların bir avantajı da akşam saatlerinde yangına müdahale edebilecek” ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Diplomatik Çağrı: ABD ve Britanya, İsrail-Hamas Çatışmasında Ateşkes İçin Destek Veriyor
ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları: Bin Kişi Gözaltında
Gazze'deki Geçici Limanın Maliyeti Arttı, İsrail Kontrolünden Geçecek Yardım
Gazze'deki Patlamamış Bomba Tehlikesi: UNMAS Uyarıyor, BM İnsani Ateşkes İçin Çağrı Yapıyor
Charlotte'da Polis Saldırısında 4 Ölü, 4 Yaralı: Beyaz Saray Olayı Takip Ediyor