Çavuşoğlu: Gece yarından önce Suriye'den iyi haber gelebilir!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Rusya ve ABD’nin Suriye’de ateşkes konusunda anlaşmaya çok yakın olduğunusöylemişti.Reuters’a konuşan üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise iki ülkenin...

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Rusya ve ABD’nin Suriye’de ateşkes konusunda anlaşmaya çok yakın olduğunusöylemişti.

Reuters’a konuşan üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise iki ülkenin bir sonuca ulaşamadığını belirtmiş, anlaşmazlık noktasının ne olduğu hakkında ise yorum yapmamıştı. Rusya'nın Suriye'de yer alan cihatçı örgütler arasında fark gözetmediği, ABD'nin ise terör örgütleri arasında "El Kaide'ye bağlı ve olmayan(Ilımlı)" ayrımı yaptığı biliniyor. Ancak Suriye'de savaşan cihatçı örgütlerin hemen hepsinin El Kaide ile doğrudan ya da dolaylı olarak bağ kurduğu birçoğunun da ittifak halinde olduğu bilinen bir gerçeklik. 

''Ateşkes olmadan müzakereler kolay değil’

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, bayramdan önce ateşkesin başlamasının amaçlandığını söylerken, “Bu gece yarısından önce belki iyi haberler alırız''dedi.

Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Ateşkes olmadan müzakereler kolay değil. Bu geçiş hükümeti Suriye’yi seçimlere nasıl hazırlayacak, arazide şartların oluşması, DAEŞ’e ve diğer terör örgütlerine yönelik mücadele de devam ediyor. Terör örgütlerinin de Suriye ve Irak’tan temizlenmesi gerekiyor ki, bu şartlar oluşsun. Tarafların mutabık kalması yetmiyor. Suriye’de barışın ve huzurun gelmesi gerekiyor. Tarih vermek zor.'' 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner'den Feyza Civelek'e Öyle Sözler Etti Ki!
Gözleriniz Ne Kadar Keskin? Fotoğraftaki Komandoyu Kaç Saniyede Bulabileceksiniz?
Memur ve Emekli Maaş Zam Hesabı Yeniden Değişti! Zam Oranları Ne Olacak?
ATM'de Para Kabusu! Bazı Banknotlar Kabul Edilmiyor mu?
Yatağınızda Rahatlarken Para Kazanma Fırsatı! Araştırmaya Katılın