Çavuşoğlu: Suriye’deki kanın durması için Katar ile ortak gayret gösteriyoruz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Expo 2016 Antalya'da yaptığı Suriye açıklamasıyla tebessüm ettirdi. Çavuşoğlu, sık sık Suriye'de terörü ve kaosu desteklemekle suçlanan Katar'a yönelik  'Suriye’de savaşın ve...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Expo 2016 Antalya'da yaptığı Suriye açıklamasıyla tebessüm ettirdi. Çavuşoğlu, sık sık Suriye'de terörü ve kaosu desteklemekle suçlanan Katar'a yönelik  'Suriye’de savaşın ve gözyaşının durması, insanı yardımların ulaşması için samimi ve ortak gayret gösteriyoruz' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Katar milli günü nedeniyle Expo 2016 Antalya sergi alanında Katar Devleti’ne ait stantta Katar Devleti Belediyecilik ve Çevre Bakanı Mohammed Bin Abdullah Al Rumaihi ile bir araya geldi.

Konuşması sırasında Katar'ın "dost" ve "kardeş" ülke olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Dost ve kardeş ülke Katar’ın Çöl Gülü adı verdikleri stantlarını burada misafir etmek ve bakımını yapmaktan büyük mutluluk duyacağız. Gerçekten Katar’ın buradaki standı çöldeki bir gülün zarafetini bize sunuyor. Türkiye ile Katar arasındaki mükemmel ilişkilerinde bir sembolüdür" dedi.

Katar'la ilgili "Gerek ikili gerekse uluslararası alanda yakın bir ilişkimiz ve görüş birliğimiz vardır" ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, "Son zamanlarda ikili ilişkilerimizi yüksek seviyelere çıkardık. Her alanda mükemmel bir işbirliğimiz var. Suriye’de savaşın ve gözyaşının durması için gözyaşının durması ve insanı yardımların ulaşması için samimi ve ortak gayret gösteriyoruz. İnşallah bu çabalar sonuç verir ve bölgedeki kardeş ülkelere barış ve huzur çabuk gelir'' şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu ve Rumaihi daha sonra Katar milli dansını izledi ve Çöl Gülü isimli standı gezdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı