Çavuşoğlu: YPG çekilmezse vuracağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "El Bab bittikten sonra Menbiç'e gideceğiz" dedi.Çavuşoğlu şöyle konuştu:"ABD'li askerler YPG ile PKK'nın hiçbir farkının olmadığını söylemişlerdi. ABD'nin bizi hedef alan terör örgütüyle...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "El Bab bittikten sonra Menbiç'e gideceğiz" dedi.

Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"ABD'li askerler YPG ile PKK'nın hiçbir farkının olmadığını söylemişlerdi. ABD'nin bizi hedef alan terör örgütüyle işbirliğini sürdürmesini istemeyiz. YPG ile bu operasyonları yapmak Suriye'nin geleceğini riske atmak demektir. Bir terör kantonunun oluşmasını sağlamak demektir. Böylesi bir yanlıştan ABD'nin bir an önce dönmesi gerekmektedir."

"Burası ABD'nin toprakları değil. ABD askerleriyle biz niye karşı karşıya gelelim?"

"YPG (Menbiç) buradan çekilmezse biz vuracağımızı söyledik."

"Biz ABD ve Rusya'yla her gün görüşüyoruz. Rakka operasyonu dahil burada neler yapılacağını görüşüyoruz. 10 Mart'ta biliyorsunuz Rusya'ya gidiyoruz. Lavrov'la süreci koordine ediyoruz. Peşmerge'ye Suriye'de görev verilecek anlayışı doğru değildir. Önümüzdeki süreçte DEAŞ'a karşı işbirliğimiz devam edecek."

"Herkesin görüşlerine saygımız var. Diplomaside kurallar vardır. Kendi anayasaları çerçevesinde bir federal yapı kurulduysa, özellkle PKK'ya karşı Irak'taki en önemli müttefikimiz şu andaki yönetimdir. PKK'ya yönelik ortak adımlarımız olacak. Irak anayasası çerçevesinde kurulmuş ve Irak bayrağıyla beraber daha önceki ziyaretlerde de bayrak koyulmuştur. Burada hiç kimseye pozitif ayrımcılık yoktur. 'Olmasın' görüşüne saygı duyabiliriz ama bu konuyu başka yerlere çekmek, ya biz ya onlar demek doğru değildir. Ben şahsi görüşümü söylüyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hadise Geri Dönüyor: Sing Again'de Jüri Koltuğunda!
İletişim Başkanlığı Duyurdu: Emine Erdoğan İçin Helikopter Pisti İddiaları!
"Kızılcık Şerbeti" yine zirvede!
İstanbul Küçükçekmece Çukur Faciası: 4 İBB Çalışanı Gözaltında
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan'ın Oğlunun Ankara'daki Cenazesi Geniş Katılımla Gerçekleşti