Çavuşoğlu'ndan Almanya açıklaması: Güven sorunu olduğunu anladık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da temaslarını sürdürürken Berlin Turizm Fuarı’nı ziyaret etti. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile dün yaptığı ikili görüşme hakkında bilgiler verdi.'GÜVEN SORUNU...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da temaslarını sürdürürken Berlin Turizm Fuarı’nı ziyaret etti. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile dün yaptığı ikili görüşme hakkında bilgiler verdi.

'GÜVEN SORUNU OLDUĞUNU ANLADIK'
Gabriel'in, Alman vatandaşlarını Türkiye ziyareti konsunda uyarmasına  ilişkin soruyu yanıtlayan Çavuşoğlu, ''Gabriel seyahat uyarısını gözden geçiriyor. İki ülke arasında güven sorunu olduğunu anladık. Güveni yeniden tesis etmek için çalışıyoruz'' dedi.

Geçen yılki seyahat uyarısının Türkiye gerçeğini yansıtmadığını savunan Çavuşoğlu, Alman turistlerin Antalya’da kendisine, Almanya’da Türkiye’ye gitmeyin çağrısı nedeniyle gelmediklerini anlattığını söyledi.

Bu tarz uyarıların kalkmalı diyerek Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, fuarda aldığı izlenimi ve bu yıl iki ay içinde Türkiye’ye gelen turist sayısını çok sevindirici bulduğunu kaydetti.

VİYANA'YA GEÇTİ
Çavuşoğlu, Berlin’deki temaslarının ardından Avusturya’nın başkenti Viyana’ya geçti.

Çavuşoğlu, Viyana'da Yunus Emre Enstitüsünün açılışına katılacak ve Avusturya’daki Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya gelecek.

Çavuşoğlu, ziyareti kapsamında mevkidaşı Karin Kneissl ile bir araya gelecek. Görüşmede, ikili ilişkilerin ile bölgesel ve uluslararası konularının ele alınması öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde