Çavuşoğlu'ndan Halep açıklaması: Reuters'ı değil bizi dikkate alın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çek mevkidaşı Lubomir Zaoralek ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Halep'te insanı drama çözüm için...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çek mevkidaşı Lubomir Zaoralek ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Halep'te insanı drama çözüm için Rusya ile temaslarımızı yoğunlaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Tüm dünya bu drama sessiz de kalsa biz susmayacağız diyen Çavuşoğlu, yarınki Halep toplantısına da açıklık getirdi.  Reuters'ın 'Türk ve Rus yetkililerin Halep'i görüşmek üzere yarın Türkiye'de bir araya geleceği' haberiyle ilgili soruları da yanıtlayan Çavşoğlu, şöyle konuştu: "Biz bugün ve yarın, her gün Rusya ve diğer ülkelerle temaslarımızı yoğunlaştıracağız ki bu soruna bir çare bulalım. Rusya ve diğer ülkelerle sürekli görüşüyoruz. Yarınki görüşme spesifik bir görüşme değil. Reuters'ı değil bizden bir açıklama gelirse onu dikkate alın."

'AB İLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ'

AB ile son dönemde gerilen ilişkilere de değinen Çavuşoğlu, "Biz AB’den bizim yanımızda yer almasını beklemiyoruz. Doğrunun yanında yer alsınlar yeter. AB Türkiye’yi eşit bir ortak gibi görmeli. AB’nin Türkiye gibi ülkelere ders verme anlayışı yerine “sorunlara birlikte nasıl çözüm üretiriz'' anlayışı içinde olması gerekiyor. Son zamanlarda AB daha gerçekçi bir zemine doğru gidiyor. Bu olumlu ama biz artık sonuç da almak istiyoruz. Biz her zaman anlamlı diyaloga işbirliğine hazırız." dedi.

Reuters, daha önce yayımladığı ve üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde; Türkiye, Rusya, İran ve AB'nin Halep için yarın olağanüstü toplanacağını açıklamıştı. Üst düzey bir Türk yetkili, "ABD, İran, Rusya, AB ve Körfez ülkeleriyle Halep'ten muhaliflerin tahliyesi için çalışıyoruz' ifadelerinde bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak