Cebindeki 12 lirayı eşine bırakıp canına kıydı

Koronavirüse yakalandığı için çalışamayan Fedai Kuşçu, cebindeki 12 lirayı eşine bırakarak yaşamına son verdi.

Üç çocuk babası Fedai Kuşçu, İŞKUR üzerinden bir devlet okulunda geçici olarak asgari ücret ile çalışıyordu. Koronavirüse yakalanan Kuşçu, bu süre içinde çalışamadığı için ücretini alamadı. Bakkala ve çevreye borçlarını ödemekte zorlanan Kuşçu, pazar günü eşine cebindeki 12 lirayı verdi ve “Allahaısmarladık” dedikten sonra canına kıydı.

Adli tıp kurumuna kaldırılan Kuşçu’nun cenazesi bir gün sonra memleketi Edirne’nin Enez ilçesine gönderildi. Evrensel’e konuşan Kuşçu’nun arkadaşları, “Hayat dolu bir arkadaş idi. Uzun süre işsiz kaldı. Son olarak bir okulda geçici olarak çalışmaya başladı. Ama aldığı ücret yetmeyince çevresine çok borç yaptığını biliyoruz. Bu pandemi döneminde daha da zor günler geçirdi” dedi.

AK Partililer ne demişti?

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusuna “75 milyar dolar bankada 36 milyar dolar hane halkının elinde, cebinde. Özel sektör borcunu ödemiş” yanıtını verdi. Canikli, dün katıldığı programda ise vatandaşın yastık altında 5 bin ton altın olduğunu ve bunun 83 milyona eşit şekilde dağıldığını öne sürmüştü.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise Türkiye'de mutlak yoksulluğun bittiğini söylemiş ve bu açıklaması tepki çekmişti. 

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Millet aç midesine sadece kuru ekmek giriyor" sözlerine, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin "Kuru ekmek buluyorlarsa aç değiller" diye karşılık vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hırsızlar, Denizli'de Almanya'dan Gelen Çiftin İçki Koleksiyonunu Tüketti!
35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten talepleri reddedildi
Azerbaycan'ın Doğu-Batı Ulaşımındaki Atılımı: BTK Demiryolu Genişliyor
Universal Music Group ile Tiktok anlaşma imzaladı!
Pençe Operasyonu Kahramanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Şehit Oldu