Çeçenistan’daki eşcinsel genç aile cinayeti kurbanı mı?

17 yaşındaki Çeçen gencin, eşcinsel olduğunu açıklamasının ardından amcası tarafından 9 katlı binanın balkonundan atılarak öldürüldüğü öne sürüldü.Rus basınında gencin adının yer verilmediği haberlere göre gence...

17 yaşındaki Çeçen gencin, eşcinsel olduğunu açıklamasının ardından amcası tarafından 9 katlı binanın balkonundan atılarak öldürüldüğü öne sürüldü.

Rus basınında gencin adının yer verilmediği haberlere göre gence ailesi tarafından “gençlerin utancının temizlenmesi'' gerektiği söylendi ve amcası tarafından balkondan atıldı.

İnsan hakları grupları ise Çeçenistan makamların eşcinsel gençlerin öldürülmesi yönünde çağrı yapmasına yönellik eleştirilerde bulunuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü ise Çeçen hükümetinin eşcinsel olduklarından şüphelenilenlerin gözaltına alınarak işkenceye maruz bırakılıp öldürülmesine karşı mücadeleye destek verdiklerini açıkladı.

Çeçenistan’da 100’den fazla erkeğin eşcinsel oldukları gerekçesiyle gözaltına alınıp işkence gördüğü, 4 kişinin de hayatını kaybettiği öne sürülüyor. Çeçenistan Cumhurbaşkanlığı ise bu iddiaları kesin bir dille yasaklıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kolombiya'da Petro ve EMC Arasındaki Gerginlik: Barış Sürecine Yeni Tehdit mi?
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Can ve Mal Kayıpları Artıyor
İsrail Refah saldırısına başladı: Hamas'ın kabul ettiği ateşkesin şartları neler?
SWP: Almanya CHP'li belediyelere mali destek verebilir
Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti