Çekiciliğin Psikolojik Sırları: Bilimsel Keşiflerle Gelen Şaşırtıcı Gerçekler!

Psikolojik Araştırmalarla Çekiciliğin Sırları! Gözbebekleri, ses tonları, yüz simetrisi ve daha fazlasıyla çekiciliğin bilimsel nedenleri Habertürk'te. Detaylar için haberimize göz atın!

Psikolojik araştırmaların ışığında, çekiciliğin derin sırları gün yüzüne çıkıyor! Gözbebeklerinden ses tonlarına, yüz simetrisinden kokuya kadar, insanların birbirlerine neden çekici geldiğine dair bilimsel keşifler şaşırtıcı gerçekleri ortaya koyuyor.

Habertürk'ün haberine göre, çekiciliğin psikolojik sebepleri üzerine yapılan çalışmalara dayanarak, insanların birbirlerine çekici gelmesinin 8 psikolojik nedeni şu şekilde sıralanıyor:

1. Göz Bebekleri: Gözbebeklerinin boyutu duygulara tepki olarak değişir ve büyüdüğünde daha çekici görünülür. Büyük gözbebeklerinin çekiciliği, kişinin ilgisini fark etmemizi sağlar.

2. Bel Oranı: Kadınların bel-kalça oranı ne kadar düşükse, daha çekici görünebilirler.

3. Yüz Simetrisi: Simetrik yüzler, daha çekici olarak algılanır çünkü beynin bu yüzleri daha kolay işlemesi sağlanır.

4. Ortalama Görünmek: İnsanlar, kendilerine göre daha ortalama görünen insanları tercih ederler, çünkü beynin tipik yüzleri daha çok tercih ettiği düşünülür.

5. Yemek Tercihleri: Yiyecek tercihleri bir kişiyi daha çekici hale getirebilir. Örneğin, sebze yiyen erkeklerin kokusu, diğerlerine göre daha tercih edilebilir.

6. Sesler: Kadınlar genellikle erkeklerin alçak sesini olgunlukla ilişkilendirir ve bu nedenle daha çekici bulabilirler.

7. Koku: Bir kadının kokusu, erkeklere çekici gelmesini etkileyebilir. Özellikle üreme hormonlarına dayanan belirli bir koku, kadınların daha çekici görünmesini sağlar.

8. Tat: Öpüşme sırasında bakteri alışverişi yapılır ve bu karşıdaki kişinin çekiciliğini belirleyebilir. Dolayısıyla, tat alma şekli karşı taraf için çekicilik belirleyicisi olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Dolandırıcıların son yöntemi: Kız çocuklarının fotoğraflarını kullandılar
Bu yöntem kararan perdeleri ilk günkü haline getiriyor!
Tekkeyi bekleyen çorbayı içer atasözünün anlamı
Amerikalılar neden evinde çamaşır makinesi kullanmıyor hiç düşündünüz mü?
20 Mayıs 2024 günlük burç yorumları