Çekya, vizesi olan Ruslara sınırlarını kapattı

Çekya, Schengen vizesi bulunan Rus vatandaşlarının bugünden itibaren kültür, spor ve turizm amacıyla ülkeye girişine izin vermeyecek.

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşa tepki göstermek amacıyla Schengen vizesi olan Rusların ülkeye girişlerine izin verilmeyeceğini, buna ilişkin kararın 5 ortaklı koalisyon hükümeti tarafından alındığını bildirdi.

Günlük ortalama 200 Rus vatandaşının çeşitli uluslararası havalimanlarından Çekya'ya geldiği bilgisini paylaşan Lipavsky, yasağın bütün Rus vatandaşları için geçerli olduğunu, turistlerin yanı sıra kültür ve spor faaliyetleri için gelenlerin de yasaktan etkileneceğini aktardı.

Böylelikle Çekya, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rus vatandaşlarına sınırlarını kapatan Polonya, Finlandiya gibi ülkelere katılmış oldu.

İktidar, 12 Ekim’de Rusya’ya tepki göstermek amacıyla Schengen vizesi olan Rusların turistlik amaçlarla Çekya’ya girişlerine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

Hükümet, savaşın başladığı 24 Şubat’tan itibaren insani durumlar hariç Rus vatandaşlarına Çek makamlarınca vize verilmesini de durdurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak