Celal Şengör: Cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum

Prof. Dr. Celal Şengör, bir öğrencisi ile yaşadığı olayı aktarmış ve kamuoyundan sert tepkiler almıştı. Birçok kişi Şengör'ün gerçekleştirmiş olayın taciz olduğunu dile getirmişti.

Prof.Dr. Celal Şengör'ün bir öğrencisine kızdığı için "eteğini kaldırıp tokat attığını" canlı yayımlanan bir videoda anlatması büyük tepki çekmişti. Şengör'ün bu hareketinin taciz olduğunu kamuoyundan birçok insan dile getirmişti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü, Prof. Dr. Şengör'ün sözleri nedeniyle hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Prof. Dr. Celal Şengör yankı uyandıran olayla ilgili ilk açıklamayı, Kanal D ekranlarında hafta içi her gün canlı yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programına yaptı.

Sunucu Hakan Ural, Prof. Dr. Celal Şengör’e ulaştıklarını ve taciz olayı ile ilgili yaptığı açıklamayı paylaştı.  Şengör'ün yaptığı açıklama şöyle:

"Celal Hoca diyor ki; ‘ben asla, bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum. Asla bunda bir anormallik görmüyorum. Bana gösterilen tepkilerin birçoğunu da abartılı buluyorum’ diyor.”

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, bir grup öğrenci tarafından protesto edildi.

Şengör'ün açıklamalarıyla ilgili tartışma sürerken İTÜ Kadın Dayanışması üyesi bir grup, maden fakültesi önünde basın açıklaması yaptı. 

İTÜ'lü öğrenciler tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

"İTÜ rektörlüğü Celal Şengül'ün tacizini anlattığı videoyu paylaşmamız üzerine bir açıklama gerçekleştirdi. Okuldaki soruşturma ve karar alma süreçlerinin öğrencilere kapalı göstermelik komisyonlar tarafından değil, içerisinde öğrencilerin ve okul bileşenlerinin de olduğu şeffaf, takip edilebilir ve denetlenebilir taciz önleme birimleri tarafından sağlanmasını istiyoruz. Bizim üniversitemizde tacizin ve şiddetin meşrulaştırılmasına tahammülümüz yok"

(DHA)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kadın Haberleri

Manisa'da kadın cinayeti: Eşini tüfekle öldürüp intihar etti
Kasiyerlik yapan 35 yaşındaki Şeyda Ateş 42 erkek rakibini geride bırakıp, muhtar oldu
Ayşenur Bedel ölümünde şok savunma: Kuma gelmeyi reddetti
Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
Erzurum’da erkek şiddeti: Hemşire eşi ve kızını bıçaklayarak öldürdü