Celal Şengör "Karadeniz patlayacak" dedi! Uzman isimden sert cevap geldi: Saçmalıyor!

Karadeniz'in içindeki gazların patlayacağını iddia eden Celal Şengör'e, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu'ndan sert bir yanıt geldi. Kutoğlu, Şengör'ün açıklamalarını "saçmalama hakkı" olarak nitelendirdi.

Karadeniz'in içindeki gazların ortaya çıkacağını ve patlayacağını iddia eden Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, gündeme bomba gibi düşmüştü. Şengör, KAFA TV Youtube kanalında yaptığı açıklamada, "Karadeniz patlayacak sonunda. Çünkü içerisinde gazlar var. Bu gazlar giderek artıyor. Bunlar gazoz gibi yüzeye çıkacak sonunda. Karadeniz’in 60 kilometre çevresinde yaşayan oksijen soluyan hiçbir canlı kalmayacak" şeklinde konuşmuştu.

PROF. DR. HAKAN KUTOĞLU'DAN SERT TEPKİ

Bu tartışma yaratan açıklamaya Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu sert bir şekilde yanıt verdi. Kutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Celal Şengör'e yönelik şu ifadeleri kullandı: "Karadeniz'in patlayacağı falan yok merak etmeyin. Celal hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor yalnız. Bilim insanlarında ilerleyen yaşlarda çok görülen bir durumdur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.