Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'a 'zırcahil' diyerek ona soru soran gazetecileri eleştirdi

Mesleği ve bilim dünyasındaki deneyimiyle tanınan Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'a depremle ilgili yöneltilen sorularını eleştirdi.

Prof. Dr. Celal Şengör, gazeteci Fatih Altaylı'nın programında Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ve depremle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şengör, Üşümezsoy'a depremle ilgili soru soran gazetecileri "cahil" olarak nitelerken, Üşümezsoy'un depremle ilgili çalışmalarının olup olmadığını sorguladı.

ÜŞÜMEZSOY'A SORU SORAN GAZETECİLERE TEPKİ: "CAHİL"

Şengör, programda yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'a depremle ilgili soru soran gazetecileri "cahil" olarak niteledi. Üşümezsoy'un depremle ilgili hakemli dergide yayımlanmış bir makalesinin olup olmadığını sorgulayarak, "Şener Üşümezsoy’a depremi soran gazeteci cahildir. Onun depremle ilgili hakemli dergide çıkmış 1 tane makalesi var mı? Yok. Niye soruyorsun?" ifadelerini kullandı.

ŞENER ÜŞÜMEZSOY'UN SÖZLERİNE SERT TEPKİ: "ZIRCAHİLLİK"

Fatih Altaylı'nın Üşümezsoy'un sürekli olarak "deprem olmayacak, merak etmeyin" demesini sorumsuz bulduğunu ifade etmesi üzerine Şengör, "Cahilane bir laf, kibarca sorumsuzca dedin fakat bu zırcahillik. Bakıyorsun adamın o mevzuda çalışması var mı yok. Saçma sapan şeyler" şeklinde sert bir tepki gösterdi.

NACİ GÖRÜR'ÜN DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Şengör, ayrıca Prof. Dr. Naci Görür ile ilgili de konuşarak, "Naci'nin depremle alakası yok fakat hızla öğrendi. Şimdi ise yırtınıyor. Naci'nin bir tek derdi var; İstanbul'u depreme hazırlamak" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
MİT'ten çocuklara önemli uyarı: 5 madde sıralandı!
Resmi Gazete’de yayımlandı: Kamuda çok sayıda memur alımı yapılacak!
Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!