Celal Şengör: Teğmenlerimiz kılıçlarını sembolik olarak düşmana karşı çekerler, bu bir gelenektir

Prof. Dr. Celal Şengör, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teğmenlerin kılıçlı yemin töreniyle ilgili eleştirilerine yanıt verdi. Şengör, kılıç çakıştırmanın geleneksel bir uygulama olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı'nın bu simgesel hareketi sorun olarak görmemesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Celal Şengör, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kılıçlı yemin töreni nedeniyle teğmenleri hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Şengör, bu tür törenlerin geleneksel bir uygulama olduğunu belirterek, "Kılıç çakıştırmak gelenektir, disiplinsizlik değildir. Teğmenlerimiz, meslek yaşamlarının başlangıcında kılıçlarını simgesel olarak düşmana karşı çekerler. Bu simgesel hareketten alınmak ve kılıçların kime çekildiğini sorgulamak gereksizdir. Cumhurbaşkanı bu manzarada bir sorun görmek yerine gurur duymalıydı. Son açıklamaları beni gerçekten üzdü" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Şengör’ün bu konuda yazdığı yazısında, Hava Harp Okulu mezuniyet törenlerinden iki fotoğraf paylaştığını ve bu fotoğraflarla birlikte yaptığı açıklamalarda, "Cumhurbaşkanı kılıçların kime çekildiğini sormuştu. Cevabı ben vereyim: Bu kılıçlar simgesel olarak düşmana karşı çekilmiştir" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlarıyla "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını attıktan sonra, günler sonra bu kılıçları hedef alarak, "Kılıçları kime çekiyorsunuz? Bu konuda gerekli tüm araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç kendini bilmez kişi ordumuzda bulunması mümkün değildir" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.